Bezlepkové šunkafleky s hráškom
Foto: novalim
Nemáte čas a potrebujete uvariť rýchly obed a bez lepku? Vyskúšajte náš dnešný recept na bezlepkové šunkafleky s hráškom.
Toto jednoduché jedlo isto Zobraziť celý popisNemáte čas a potrebujete uvariť rýchly obed a bez lepku? Vyskúšajte náš dnešný recept na bezlepkové šunkafleky s hráškom.
Toto jednoduché jedlo isto poznáte. Je rýchlo hotové a zasýti celú rodinu. Najlepšie chutí so zaváranou cviklou alebo kyslými
uhorkami. My sme ho spestrili hráškom, ktorý mu dodá aj nejaké vitamíny.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g (fliačky alebo kolienka) |
|
200 g (karé, krkovička) |
|
150 g |
|
100 g mrazený |
|
6 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
nastrúhaný (nemusí byť) |
|
|
Postup
-
1
Údené mäso a slaninu nakrájame na malé kocky. Cestoviny a údené mäso spolu uvaríme vo vriacej osolenej vode podľa návodu na obale cestovín. Na posledné dve minúty pridáme aj mrazený hrášok.
- 2
Slaninu mierne opečieme na suchej panvici a potom ju aj s uvoľneným tukom preložíme do veľkej misy. Cestoviny s mäsom a hráškom scedíme a pridáme ku slanine. Nakoniec zalejeme rozmiešanými vajcami, ktoré sme posolili a okorenili. Celú zmes dôkladne premiešame varechou.
- 3
Zapekaciu misu alebo pekáč vymastíme maslom a celú zmes do neho prelejeme. Povrch uhladíme a môžeme podľa chuti posypať nastrúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 - 20 minút do zlatista, kým je povrch chrumkavý. Podávame so zaváranou cviklou.
Tiež zapekané cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu