Foto: diabambulka
Je sezóna a z tekvice či cukety sa dá pripraviť tiež veľa dobrých a rýchlych pokrmov. Táto polievočka patrí určite medzi ne :-)
5
porcií
porcií
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Pridáme ovsené vločky, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme troška vegety ,3 strúčiky cesnaku a 1/2 cibule. Všetko spolu varíme do mäkka. Rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme sladkú smotanu a zavaríme halušky. Keď sú halušky mäkké na záver polievku zjemníme kúskom masla.
- 2
Halušky : V miske spolu zmiešame vajíčko, hladkú múku, soľ a nasekanú petržlenovú vňať.
- 3
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu