Foto: pusta
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, jemnej chuti, s vynikajúcou šťavičkou ako smotana, zlatožltej farby, ktorú Zobraziť celý popisMaiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, jemnej chuti, s vynikajúcou šťavičkou ako smotana, zlatožltej farby, ktorú jej dalo mäsko, predtým opečené na masle. Okrem toho chuť tejto šťavičky ešte vylepšujú hríby, ktoré sa v mlieku dusili spolu s mäsíčkom. Toto jedlo patrí medzi pochúťky talianskej kuchyne.
porcie
príprava
na 80 °C
Postup
-
1
Dubáky som namočila na 30 minút do vlažnej vody.
-
2
Bravčové pliecko som osolila a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
3
V pekáči som rozpustila maslo a mäsko som na masle opiekla z každej strany.
-
4
Mäsko som zaliala mliekom, aby bolo takmer do 3/4 ponorené, pridala som namočené dubáky, priviedla som celé do varu, potom prikryté som to dala na zohriatu platňu na sporáku, plameň som stiahla na minimum a dusila som do zmäknutia - asi 1 hodinu.
-
5
Udusené mäkké mäsko som vybrala, pokrájala na plátky a servírovalasom ho na šťavičke aj s dubákmi spolu s dusenou ryžou, dekorované cherry paradajkami.
to je tak, keď si človek neprečíta čo napísal....
Je to klasicky velmi jednoduchy , ale zlozity recept, bez hribov.
www.cookaround.com/yabbse1/showthread.php?t=49344&page...
Ked hladam Taliansky klasicky recept idem priamo do starych Talianskych zdrojov ako Artusi "La scienza in cucina" alebo Ada Boni: Il "Talismano della Felicita" z roku 1929 a zda sa ze pani Fialova v roku 1982 necitala Taliansku klasicku kuchynu.Takze pusta kup si klasicke talianske kucharky a uvidis ze maso je ine a hriby tam nie su a su tam bylinky, ale to neznamena ze tvoj recept nie je dobry ale meno je ine.
PS:
Ja som povedal ze v tom vasom recepte nemaju byt hriby a vasa odpoved bola: "kde sa daju kupit". Gratulujem taku haluz som uz dlho nepocul.