Pikantný bôčik
Tento recept mám ešte z dôb socialistického Receptára. Aj keď sa zdá zložitý, výsledok poteší....
Cestoviny s kuracinkou
Jedného dňa som nevedela, čo rýchle pripraviť mužovi na obed, tak som pozrela do chladničky, čo tam...
Strukovinové rizoto s tekvicou
Troška do rožka z mojej študentskej racio kuchyne :) po dlhej dobe som si zase uvarila šošovicu...
Španielske tapas s kozím syrom
Tapas je malé slané pohostenie, ktoré sa podáva najčastejšie k vínu alebo len tak ako niečo...
Zeleninové mini sendviče s hlivou kotúčovou
Nie nadarmo je hliva kotúčová nazývaná aj kráľovskou hlivou, je naozaj výnimočne chutná a mäsitá, ...
Pečeňové knedličky s kapustovým prívarkom
Dnes som uvaril podľa mojej babky. Ta toto jedlo varila keď chlapi vykonávali ťažkú fyzickú prácu....
Okurkovo-tvarohová mana
Miluju slovenský hrudkový tvaroh a neméně nakládačky čerstvé.
Zemiaková pizza
Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma...
Izraelský baklažánovo - paradajkový šalát
Tento šalát je u nás nie veľmi známy, je veľmi pikantný a chutný, podáva sa...
Slivkovo-mandľový koláč
Tento recept od Jirky Babici jsem viděla, šla nakoupit a zrealizovala. Nemohla jsem si pomoct....
Žihľavový prívarok
Veľmi zdravá rastlinka, ktorá sa výborne hodí nielen na čaj, ale aj ako skvelé, veľmi chutné a rýchle jedlo....
Nátierka na hrianky
Recept pochádza z mojej domácej kuchárskej praxe a je veľmi obľúbený najmä na večeru pre celú rodinu....
Mrkva ako mäso
Mrkvu očistime, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu a krátko...
Horkooooo po tekvicovej polievke..... fúúha, paráda!!
Tak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke... na pa rá du!...
Bryndzovník
Výborný slaný koláč s bryndzovo-zemiakovou plnkou nám upiekla folkloristka Grétka Ivaničová.
Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...
Koláč s jablkami a domácim džemom
Príprava a pečenie je jednoduché a rýchle - vhodné aj pre začiatočníkov....
Linecká klasika (vianočná i veľkonočná)
Pečiem podľa tohto receptu už 9 rokov, osvedčil sa. Pri lineckom je jednoduché pravidlo 1- 2-3,...
Talianske panini
Pečivo rorežeme na polovice. Každú časť natrieme bazalkovým pestom. Na pesto dáme list hlávkového šalátu....
Snehuliaci plnení zmrzlinou
S týmto dezertom sa treba trochu pohrať, ale svojich hostí ním určite očaríte nie len vzhľadom, ale...
Francúzska remuláda
Remuláda (fr. rémoulade) je pikantná kuchynská omáčka podobná majonéze. Pri hraní jednej vedomostnej hry som...
Hubovo-syrové cestoviny
Jednoduchá a rýchla príprava. Teraz som urobila domáce, ale ked chcem narýchlo, tak uvarím nejaké cestoviny(motýliky,...
Brokolicovo-karfiolová polievka s nivou
Na masle si orestujeme cibuľu, pridáme brokolicu s karfiolom. Posepeme mletou rascou, 1 PL...
Štedré orechové kocky s čokoládou
Keď ochutnáte, budete sa olizovať... Príprava a pečenie je veľmi jednoduché.
Ázijské karfiolové špízy
Opäť sa raz prejavila moja posadnutosť skúsiť niečo nové, či inak......
Hubový zapekanec
Vareškov tip: Do tohto jedla môžete napríklad v zime použiť aj mrazené huby. Skôr ako ich...