Kura po havajsky

peter64 - fotkapeter64, 8. januára 2010

tento recept mám od kamaráta

Suroviny

600-800 g
1 ks
1 ks
2 strúčiky
425 ml
2 PL
2 PL
1-2 čl
1-2 čl
2 vetvičky




Postup

  1. 1

    Umyté kuracie prsia nakrájame na tenké plátky, jemne osolíme a okoreníme. Papriku nakrájame na rezance. Cesnak nakrájame na plátky. Ananásový kompót scedíme do misky. Kolieska ananásu nakrájame na kúsky a necháme na sitku odkvapkať.

  2. 2

    Na panvici rozpálime olej a mäso na na ňom z oboch strán prudko opečieme dozlatista. Keď ho vyberieme, vo vypeku opražíme papriku, cesnak a krátko aj ananás. Prilejeme čili omáčku a podľa chuti aj sójovú omáčku. V kompótovom náleve rozmiešame škrobovú múčku a vlejeme ho do panvice. Všetko spolu povaríme do zhustnutia, podľa chuti osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Do zmesi nakoniec vložíme opečené kuracie mäso a krátko prehrejeme. pred podávaním ozdobíme rozmarínom.

Diskusia k receptu

uschi
Poznám tento recept, aj kuracie paličky a kura na mede. Sú z nového časopisu Chvíľka pre teba. Je fajn, aj ja ho mám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia