Kvasená miešaná zelenina

masso - bez fotkymasso, 8. augusta 2015

Vitamínová bomba bez chémie, konzervantov čo vydrží celú zimu ak ju nezjete.

300 minút
príprava

Suroviny

primerane k súdku




Postup

  1. 1

    Uvaríme si zálievku, na 1 liter 50 g soli, 2PL rasce, bobkový list čierne a nové korenie podla chuti. na 20 l sudok asi 9L. medzitym si nakrajame zeleninu (čo záhrada dala). Ked zálievka prevrie odstavíme necháme pomaly chladnúť. Nakrájanú zeleninu navrstvíme do súdka a zalejeme ešte vlažnou zálievku. Necháme kvasiť asi 3-4 týždne pri teplote okolo 25 °C. Po dokvasení preložíme do chladnej miestnosti. Dobrú chuť.

    Kvasená miešaná zelenina - obrázok 1

Diskusia k receptu

frezia68
Výborný recept,zdravý,radšej mám už len kvasenú kapustu :-). Za môjho detstva sa ním preslávili Bulhari,žijúci u nás.Pestovali skvelú zeleninu a robievali ten šalát. Dobrý recept si pridal a ja pridávam 5* .
kukulienka71
pripomenul si mi recept, na ktorý sa chystám už dlhšie, len sme rozlietaní. Keď sa usadíme natrvalo, hádam sa k nemu dopracujem, aby sme si vitamíny v tejto forme mohli vychutnať aj my.
kimlo
To moze byt super, veľa som uz o takejto zelenine počul ale este som ju neochutnal... 5*
jozka2
Takto mliecne kvasena zelenina nie je len chutna,ale aj velmi zdrava a navyse stave z nej sa moze pit,ma blahodarne ucinky na organizmus.5*
hubata
Mala som známu ukrajinku a tá mi toto mliečne kvasenie chválila. Dokonca takto nakladajú do suda aj hríby. Vďaka za recept, lebo sa mi od nej niekde stratil a som rada že som ho tu našla. Dávam päť hviezdičiek, lebo ukladám do KK.
spetkasoli
velmi pekny a jednoduchy recept, este som nikdy neochutnala takto robenu zeleninu, ale velmi ma to laka vyskusat. Som sama, do sudka je pre mna vela, dalo by sa nalozit len do 5l pohara? dakujem a davam 5*
neposed
aj ja sa pripajam k otazke @spetkasoli , ako to urobit v mensej nadobe? A na ako velke kusky zeleninu krajat? Dakujem, ukladam a davam 5*
bembo
môj kamarát robí niečo asi také isté,aj o tom veľa krát hovoril,skúsim sa ho opýtať,či by nedal recept.tvrdí,a nie len on,že je to raketa(výraz,keď je niečo super).ja si myslím že aj keď som to neochutnal(možno kôli zeleným paradajkám),že to musí byť fakt raketa.asi to vyskúšam,dám vedieť,a určite doporučím.
xanadu1955
Milý @Masso Tvoj recept sa mi veľmi páči, a dnes sa chystám že ho spravím, napísal by si mi prosím akú zeleninu si tam všetku dával, či si čistil papriku a či si dával kapustu, ešte som takto zeleninu nenakladala, kúpila som si súdok kyseláč, ktorý je na takéto nakladanie a nechcela by som to pokaziť, ďakujem za odpoveď
xanadu1955
Milý @Masso , vďaka za recept, ako som písala že sa chystám robiť tak som zeleninu naložila a už je aj zjedená, bola výborná len trochu slanšia,chystám sa spraviť ďalšiu várku a chcela by som sa opýtať, či tam musí ísť 50 g soli na liter vody, či tam nemôže ísť o kúsok menej, či by to nespôsobilo kazenie. Vďaka za odpoveď