Kvasená miešaná zelenina

masso - bez fotkymasso, 8. augusta 2015

Vitamínová bomba bez chémie, konzervantov čo vydrží celú zimu ak ju nezjete.

300 minút
príprava

Suroviny

primerane k súdku

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvaríme si zálievku, na 1 liter 50 g soli, 2PL rasce, bobkový list čierne a nové korenie podla chuti. na 20 l sudok asi 9L. medzitym si nakrajame zeleninu (čo záhrada dala). Ked zálievka prevrie odstavíme necháme pomaly chladnúť. Nakrájanú zeleninu navrstvíme do súdka a zalejeme ešte vlažnou zálievku. Necháme kvasiť asi 3-4 týždne pri teplote okolo 25 °C. Po dokvasení preložíme do chladnej miestnosti. Dobrú chuť.

    Kvasená miešaná zelenina - obrázok 1

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Výborný recept,zdravý,radšej mám už len kvasenú kapustu :-). Za môjho detstva sa ním preslávili Bulhari,žijúci u nás.Pestovali skvelú zeleninu a robievali ten šalát. Dobrý recept si pridal a ja pridávam 5* .
pripomenul si mi recept, na ktorý sa chystám už dlhšie, len sme rozlietaní. Keď sa usadíme natrvalo, hádam sa k nemu dopracujem, aby sme si vitamíny v tejto forme mohli vychutnať aj my.
To moze byt super, veľa som uz o takejto zelenine počul ale este som ju neochutnal... 5*