Zajačie stehno na gaštanoch
Mikuláš Marcinka
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme. Na masle opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme rajčiakový pretlak a na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.
- 2
Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby dolievame vodu a víno. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany a zvyšok vína. Podľa potreby dosolíme a spolu dodusíme.
- 3
Porcie potom polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky alebo ryžu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Po dlhom hľadaní som konečne našiel zdroj na mäso zajaca poľného, takže to určite pripravím.
Pán Marcinka, bravò ........
Mimochodom tento recept, mám taký pocit sa trocha podobá na tento tu
varecha.pravda.sk/recepty/zajacie-stehno-s-gastanmi/1749-...
"tak teraz neviem či sa mám hnevať alebo tešiť"