Rýchly chalupársky dezert

elekra - fotkaelekra, 29. apríla 2011
Rýchly chalupársky dezert
Foto: elekra

Keď sme na chalupe, je veľa inej roboty ako pripravovať zložité dezerty. A mlsné jazýčky si vyžadujú svoje, tak toto je riešenie.

2
porcie
5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 kelímok
1 sáčok
2 lyžice
1 sáčok
2 kocky - kvalitná

Online leták

Postup

  1. 1

    Keďže sme dvaja jeden balík mrazených malín nám vystačí na dvakrát. Maliny prehrejem s dvoma lyžicami hnedého cukru. Do 2 mištičiek dám na spodok po jednej kocke kvalitnej várovej alebo horkej čokolády. Jednu ruskú zmrzlinu rozdelím na polovicu a pridám k čokoláde. Zmrzlina sa dá použiť akákoľvek, podľa toho, kto má akú rád. Toto všetko zalejem horúcimi malinami (môžu byť aj jahody alebo miešané ovocie) a ozdobím šľahačkou vyšľahanou s jedným vanilkovým cukrom. Jednoduché, ale veľmi chutné, vyskúšajte!

Diskusia k receptu

nazarboncuk
no neviem neviem či by som po tej dobrotke a káve potom bola v pohode :)))) ale bez tej kávy to može byť mňamka :)
motamita3
to určite vyskúšam budú prázdniny tak inšpirácie na mlsanie pre vnúčatá potrebujem
janger
@elekra , ta ruska zmrzlina je stale taka dobra, ako byvala volakedy? Volakedy - to myslim, tak pred 30-timi rokmi ;-). Velmi som ju mala rada. Pamatam sa, ze stala tusim 3 koruny...
marcy
ruska zmrzka a aj iné nanuky sú často nie smotanové,ale z rastlinného tuku,ako aj šľahačky :-((....zostáva na podnebí taký nepríjemný povlak,nekupujem...teda kupujem,ale po preštudovaní obalu
marcy
elekra,chválim kombinácie ...minule som zabudla pri balení na sladíže....tak tam, kde dávajú líšky dobrú noc som upiekla na platni lokše s maslom a cukrom :o)
marcy
aj ja si to dám :-)...len opisujem,že niekedy pred pár rokmi boli bežne zmrzky zo smotany,teraz to tak nie je
elekra
Dievčatá varechárky, ruská zmrzlina bolo len východisko z núdze. S nedeľu z chalupy odchádzame a čaká nás vyše 4 hodinová cesta domov, tak som nechcela zbytky inej vaničkovej zmrzliny niesť domov. Takto som jednu prekrojila na polovicu a niet čo prevlákať. Ináč bola celkom dobrá. A šľahačku som si vyšľahala doma, nebola zo spreja.
afataga
veru mate pravdu, vsetky vyrobky treba studovat a nekupovat tie umele sr.....:-), da sa najst aj ruska zmrzka z mlieka alebo smotany