Makovo-orechové rožteky - Vianočné špeciality

pamacka - fotkapamacka, 14. decembra 2010
Makovo-orechové rožteky - Vianočné špeciality
Foto: pamacka

Toto je tohtoročná novinka u nás na Vianoce,pečiem približne 30 druhov pečených aj nepečených A tieto sú výborné.Odporúčam robiť hneď dve dávky.U nas sa Zobraziť celý popisToto je tohtoročná novinka u nás na Vianoce,pečiem približne 30 druhov pečených aj nepečených A tieto sú výborné.Odporúčam robiť hneď dve dávky.U nas sa prvá zjedla za 10 minút.

60ks
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
75 g, mleté
75 g
250 g
1 ks
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Zo surovín spravíme cesto,ktoré necháme dve hodinky odležať.Vytvarujeme valčeky.

    Makovo-orechové rožteky - Vianočné špeciality - obrázok 1
  2. 2

    Potom narežeme , vytvarujeme rožteky a upečieme-180st-10 min.Obalíme ešte teplé vo vanilkovom cukre.Chuťovo sú mňam.

    Makovo-orechové rožteky - Vianočné špeciality - obrázok 2

Diskusia k receptu

sonijamt
cez víkend vyskúšam, ale chcela by som sa opýtať, či rožky sa dávajú na suchý alebo vytretý plech a či miesto kryštál.cukru sa môže použiť práškový cukor
pamacka
cukor urcite moze byť aj praškový,v recepte bol pisaný kryštalový,no asi by to bolo jedno lebo klasické rožteky robím s praškovým.Plech si potriem ,,mastným,,pierkom.
marienka44
@Pamacka v recepte nie je uvedený zvlášť cukor práš. na obalovanie. A ci obalujes len v tych 2 sáčkoch vanilkového? Obycajne ja pridám k práš. cukru sacok vanilkového.
sonijamt
pamacka ďakujem, už sa na ne teším,včera som robila vanilkové rožky ale vyskúšam aj tvoje:-)
pamacka
MARIENKA JA SOM SI VANILKOVý CUKOR SPRAVILA SAMA ,TOTO JE PODLA RECEPTU,TEN SVOJ SOM SI POMLELA NA MLYNCEKU ABY BOL JEMNEJSI.jA OBALUJEM LEN VO VANILKOVOM.
pamacka
INAK DíK ZA KOMNáRE,ja že to bude taký obyčajný recept a vidím že sa páči.Inak sa pohravam z myslienkou spravit ich tak aj s kokosom miesto maku
helca103
mandle s makom = zaujímava kombinácia ale ešte dnes skusim mám doma všetky suroviny /až na vanilkový struk/
pamacka
Helca tak das vanilkový cukor,inak tie struky je uz dostat ja kupujem ,,kotány-mexicku vanilku,,je vinikajúca-používam potom struk aj 5-6 krat na vyrobu cca po 200 kryštalového cukru na vanilkový.Je to uplne iná vona a ked som ho dala do lineckých kolačikov a klasika na vanilkové rožteky deti len chodili že Vôňa Vianoc v našej kuchyni.
lydia
A vanilkový struk kde kúpim? Neviem si to 1 zrnko predstavit, čo s ním treba urobiť? Potľcť ho? Pomlieť? Joooj dáke komplikované sa mi to zdá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia