Je to typický fašiangový recept, ale môže sa robiť hocikedy v priebehu roka.
50-60ks
porcií
porcií
15-30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| cca 500 g |
|
| 4 ks |
|
| 250 ml |
|
| štipka |
|
| 2 pol. lyžice |
|
| (alebo masť) na vysmážanie |
|
| na posypanie |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Z uvedených ingrediencí vypracujeme polotuhé cesto, vypracovávame asi štvrť až pol hodiny /keď sa robia bublinky , tak cesto je hotové/ a nechá sa cca l hodinu odpočinúť.
- 2
Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 2 - 3 mm a radielkom pokrájame na štvorčeky/obdl. 5 krát 4 cm a ešte asi 2-3 krát radielkom prerežeme/ nie do konca/ a prekrížime rôzne, alebo pokrájame len na trojuholníčky.
- 3
Vysmážame v horúcom oleji alebo masti, vyberieme na obrúsok a posypeme práškovým cukrom s vanilkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu