Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
Bábovka s hrozienkami a pekanovými orechami
Dnes som piekla túto bábovku. Kysnuté cesto a vo vnútri hrozienka a orechy. Trocha nebola...
Fazuľové placky s údeným jazykom
Fazuľová smotanová omáčka a polievka s údeným vládne v našich kuchyniach! Dosť bolo! Zvrhnime tieto ošúchané jedlá...
Bifteky s rokfortom
Dobre odležanú sviečkovicu umyjeme, odblaníme a nakrájame na rezne. Zľahka naklepeme, osolíme, okoreníme...
Kuracie plnené stehno so šunkovo-špenátovou rolkou
Konečne som zohnala čerstvý špenát, tak som si mohla urobiť túto dobrotu. Kľudne to môže...
Kôprovo-syrové pletienky
Krásne voňavé pečivo pre obľúbencov kôpru! Kto ho nemá rád, môže nahradiť žeruchou, pažítkou alebo inými bylinkami. Recept...
Ružové palacinky
Vyskúšala som a podarili sa. už tu mám vínové, mriežkované, pásikavé, kakaové, ...
Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...
Burgyňáky so slivkovým lekvárom
Koláče z cukrovej repy, alebo burgyňáky so slivkovým lekvárom. Tradičný recept zo západného Slovenska....
Špenátovo-kuracie calzone
Calzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla...
Rezance s tvarohovou plnkou v ceste
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme...
Jablkový sen
Tento recept som dostala od mojej susedky, a robím ho stále, je výborný
Lahôdková paprika
Velmi jednoduche lahke predjedlo, alebo priloha. Taktiez vytvor mojho manzela.
Paella s morskými plodmi
Kto pozná, tak vie, kto nepozná, tak by mal. Jedno z mojich top...
Losos Wellington
Toto jedlo mi už dlhšie vŕtalo v hlave a konečne som sa odhodlala na svoj prvý pokus....
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku
Nekysnuté syrové pagáče bez lepku sú super rýchlym pečivom, ktoré si môžete pripraviť na raňajky, ako prílohu ku grilovačke alebo aj na výlet do prírody....
Čarovná slivková delikatesa
Menší pekáč vyložíme papierom na pečenie. Cesto rozvaľkáme a uložíme do pekáča tak, aby boli...
Pečené baklažány
Baklažány umyjeme, osušíme a odrežeme stopky. Dužinu nakrájame na kocky a opražíme na miernom ohni...
Káčerie prsia na mediteránsky spôsob
Ďalšia delikatesa - z málo surovín veľa muziky. Čaro receptu je v príprave. Treba skúsiť...
Zemiaky s ovocím a mletým mäsom
Tento recept patrí medzi recepty rýchle, ak ste v časovej tiesni a vyskúšala som ho prvýkrát. Aj...
Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...
Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...
Kalerábový prívarok
Kaleráby očistíme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do vriacej osolenej vody a...