Lorrainský koláč na slovenský spôsob
executive chef spoločnosti Sodexo Slovakia, 7. mája 2013
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Plnka: | |
500 g |
|
500 g parmezánového typu |
|
5 ks |
|
150 ml |
|
0,5 l |
|
|
|
|
|
|
|
0,5 zväzku |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Zamiesime cesto, vytvarujeme do guľatej formy, zabalíme do alobalu a vložíme do chladničky na 2–3 hodiny. Cesto rozvaľkáme do šírky asi 22 cm. Vyložíme ním maslom vymastenú a strúhankou obsypanú formu na pečenie. Povrch cesta popicháme vidličkou a krátko necháme zapiecť pri teplote 200 ºC. Zapekáme približne 12 – 14 minút, potom necháme vychladnúť. Slaninu nakrájame na kocky, ľahko opečieme na panvici a položíme na koláč.
- 2
Vajcia vymiešame so smotanou. Ochutíme soľou, korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Túto zmes vylejeme na koláč a na vrch nasypeme na kocky nakrájaný alebo strúhaný syr. Takto pripravený koláč dopečieme pri teplote 200 ºC 30 minút. Podávame teplé so zeleným šalátom.
- 3
Koláč ešte necháme vydýchať asi 20 minút, aby sa dal dobre krájať. Prácu si ešte možno urýchliť kúpou mrazeného cesta, ktoré dostať v každom hypermarkete.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu