Cesnakové uzlíky so semienkami fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 25. januára 2014

Obľúbené uzlíky môjho syna..

26
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
podľa chuti
2 ČL
kvások:
2,5 dkg
100 ml
1 ČL
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Najprv som si dala vykysnúť kvások...hladkú múku som preosila, pridala soľ, olivový olej, pridala vykysnutý kvások .. a vypracovala nelepivé cesto..

    Cesnakové uzlíky so semienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vypracované cesto som pomúčila a nechala kysnúť 1 hod.

    Cesnakové uzlíky so semienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vykysnuté cesto som dala na pracovnú dosku , premiesila a rozvaľkala.. prekrojila na polovicu a pokrájala priečne na širšie pásy...

    Cesnakové uzlíky so semienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pásy som pošúľala a zviazala uzlík...

    Cesnakové uzlíky so semienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    uzlíky som ukladala na plech vystlaný papierom a nechala dobre podkysnúť...pred pečením som uzlík potrela rozšľahaným vajcom a posypala semienkami...trúbu som nechala vyhriať na 200st. a uzlíky sa piekli 15 min. upečené ešte horúce uzlíky som potrela zmesou: olivový olej, maslo a drvený cesnak...iba polovicu cesta som použila na uzlíky..zbytok som použila na rožky..

    Cesnakové uzlíky so semienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    uzlíky si môj syn potrie maslom a potom džemom a zapíja bylinkovým čajom..prejem vám dobrú chuť..

    Cesnakové uzlíky so semienkami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

eviana
@izabella929 , krásne uzlíky si spravila, veru sa ani nečudujem, že sú synove obľúbené - vie čo je dobré :) Aj mojim chlapom by si nimi veľmi ulahodila :) cesnakové môžeme všetci :)
afataga
ja by som k tomu radsej dala vino, mozno aj syn si da, ked bude starsi :-), dopis si cesnak do surovin
zuzkabluzka
mnam, toto musi byt dobrota, izka, dalsi z receptov, kde plati, ze v jednoduchosti je krasa :)
lusinkab
:-) tak syn ma teda riadne chute cesnak a dzem :-))) ale kazdy sme nejaky ja tiez ako @afataga asi radsej to vinko alebo pivko. Ukladam a vyskusam takychto kysnutych nikdy nie je dost :-) krasne ako stale od teba
sracz
Obľúbené Tvojim synom, určite aj ja si dám zopár pred a zopár po (jedno čím ich budem zapíjať), ale som presvedčený, že aj mojou vnučkou Lilly, ktorej som už Tvoj rcp, milá @izabella929 "Skype odchatoval"! A kombinované chute Tvojeho syna? ***** Prečo nie? V rokoch 60.:tych, sťa štartujúci "kulturista" som, podľa vzoru Sorge Nubrett_a dĺĺĺho jedával nadstavovanú praženicu s marhuľovým džemom!
elixir
Vyskúšam tieto uzly, vyzerajú výborne
medovnicek
tak týmito uzlíkmi sa určite zavďačím mojim chalanom, vďaka za recept
izabella929
Potešili ste ma, že sa vám uzlíky páčia..) ale inak podobné uzlíky robievam ako vložku do zeleninových a mäsových polievok.,..iba cesto je rezancové a pekne sa potrie plnkou, zroluje, odreže a zviaže sa uzlík a už iba uvariť vo vriacej vode...na tanieri v polievke to vyzerá krásne.-)mám tu recept...uzlíková polievka..
janger
Pekne uzlicky si napiekla, @izabella. Aj som sa zasmiala tej kombinacii s dzemom, ako to oblubuje tvoj syn :-). A aky dzem k tomu pouziva? A s cajom by mi tiez chutili...Ked ich niekedy budem robit, tak vyskusam aj tak, na ten jeho sposob :-).
izabella929
@janger..najrad šej má na to ríbezlový, lebo je kyselkavý...ale nepohrdne žiadnym, lebo ja ich mám strašne veľa druhov v komôrke...môže si vyberať...je to maškrtník...)ďakujem za komentár.-)
janger
Ja som si tak snazila predstavit chute roznych lekvarov (dzemov), co by pasovali k cesnakovej chuti, :-). Tak preto som sa pytala...Mne napriklad chuti omeleta s marhulovym dzemom ;-)...Tiez zvlastna kombinacia :-).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia