Oravské rebierko fotorecept

jafana - fotkajafana, 17. novembra 2013
Oravské rebierko (fotorecept)
Foto: jafana

Recept mám od svojho ocka, ktorý rád pripravoval rôzne špeciality. Raz sme čakali návštevu z Oravy a chcel im pripraviť nejaké ich tradičné jedlo. Zobraziť celý popisRecept mám od svojho ocka, ktorý rád pripravoval rôzne špeciality. Raz sme čakali návštevu z Oravy a chcel im pripraviť nejaké ich tradičné jedlo. Tak sa niekedy dávno dostal k receptu a nám rebierko veľmi zachutilo. Toto jedlo patrí medzi najobľúbenejšie jedlo mojej rodiny.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
60 g
60 g
5 ks
2 strúčiky
2 zarovnané PL
1 ks
2 dcl
2 dcl
1/2 kg
1 PL
1 stredne veľká




Postup

  1. 1

    Mäso si pokrájame na menšie kúsky, naklepeme, osolíme, okoreníme . Slaninu si pokrájame na plátky, ktoré narežeme až po kožu.

    Oravské rebierko (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiaky očistíme, porajbeme a do misky pridáme majorán, roztlačený cesnak, podľa chuti soľ, trochu rasce, vajce a dôkladne miešame.

    Oravské rebierko (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si kapustový šalát: Zmiešame kyslú sudovú kapustu (ak je veľmi kyslá, môžeme ju trochu premyť) s 1 stredne veľkou pokrájanou cibuľou a 1 lyžicou olivového oleja.

    Oravské rebierko (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Porcie mäsa opečieme na vopred zohriatom oleji. Panvicu na placky zohrejeme, potrieme tukom, lyžicou rozotrieme cesto do 4 menších častí a opečieme z oboch strán do ružova. Narobíme menšie placky. Slaninu si pokrájame po kožku a opražíme.

    Oravské rebierko (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Porcujeme nasledovne: Na tanier si položíme placku, na ňu opečené mäso a pokryjeme ďalšou plackou. Na vrch dáme opečenú slaninu. Jedlo servírujeme spolu so šalátom z kapusty, oleja a cibule, na ktorý dáme asi 2 lyžice kyslej smotany. Na smotanu asi 2 malé lyžičky čučoriedkového (alebo brusnicového )kompótu a podávame. Dobrú chuť!

    Oravské rebierko (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

marianne
to nemoze byt zle:-) taketo jedla,ja veru na zimu mozem...
tiginko
jedlo aké sa na Oravákov patrí, sýte, zemiaky s kapustou, kus mäsa a slaninka. Trochu ma pribrzdili tie čučoriedky, ale prečo nie , sladká chuť sa ku kyslej žiada
siskam
Toto vyzerá fakt dooobre. A občas môžme aj zhrešiť. Už aj ukladám.
evanaaa
Najviac ma uchvátili tie placky, ale samozrejme aj celok môže byť dobrý.....len som hľadala mäso na tanieri,musela som si to aj dvakrát prejsť, hihi.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia