Foto: jafana
Recept mám od svojho ocka, ktorý rád pripravoval rôzne špeciality. Raz sme čakali návštevu z Oravy a chcel im pripraviť nejaké ich tradičné jedlo. Zobraziť celý popisRecept mám od svojho ocka, ktorý rád pripravoval rôzne špeciality. Raz sme čakali návštevu z Oravy a chcel im pripraviť nejaké ich tradičné jedlo. Tak sa niekedy dávno dostal k receptu a nám rebierko veľmi zachutilo. Toto jedlo patrí medzi najobľúbenejšie jedlo mojej rodiny.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
|
|
|
|
60 g |
|
60 g |
|
5 ks |
|
2 strúčiky |
|
2 zarovnané PL |
|
|
|
1 ks |
|
2 dcl |
|
2 dcl |
|
1/2 kg |
|
1 PL |
|
1 stredne veľká |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso si pokrájame na menšie kúsky, naklepeme, osolíme, okoreníme . Slaninu si pokrájame na plátky, ktoré narežeme až po kožu.
-
2
Zemiaky očistíme, porajbeme a do misky pridáme majorán, roztlačený cesnak, podľa chuti soľ, trochu rasce, vajce a dôkladne miešame.
-
3
Pripravíme si kapustový šalát: Zmiešame kyslú sudovú kapustu (ak je veľmi kyslá, môžeme ju trochu premyť) s 1 stredne veľkou pokrájanou cibuľou a 1 lyžicou olivového oleja.
-
4
Porcie mäsa opečieme na vopred zohriatom oleji. Panvicu na placky zohrejeme, potrieme tukom, lyžicou rozotrieme cesto do 4 menších častí a opečieme z oboch strán do ružova. Narobíme menšie placky. Slaninu si pokrájame po kožku a opražíme.
-
5
Porcujeme nasledovne: Na tanier si položíme placku, na ňu opečené mäso a pokryjeme ďalšou plackou. Na vrch dáme opečenú slaninu. Jedlo servírujeme spolu so šalátom z kapusty, oleja a cibule, na ktorý dáme asi 2 lyžice kyslej smotany. Na smotanu asi 2 malé lyžičky čučoriedkového (alebo brusnicového )kompótu a podávame. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu