Tekvicová-cuketová nátierka - Čert

paveljrk - fotkapaveljrk, 21. septembra 2010

Je to recept získaný z počutia záhradkárov a niekoľkokrát upravovaný podľa chuti konzumenta.Tak sa už nedá určiť,kým bol vytvorený a kto je jeho autorom.Ja Zobraziť celý popisJe to recept získaný z počutia záhradkárov a niekoľkokrát upravovaný podľa chuti konzumenta.Tak sa už nedá určiť,kým bol vytvorený a kto je jeho autorom.Ja osobne ho konzumujem k mäsovým výrobkom,,párky,údeniny,ap.Mám ju rád pálivú a preto dávam viac čili papričiek.

Suroviny

1  veľká
5  ks
1/2
5  ks
5  ks
 podľa chuti
 na opraženie
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
 podľa chuti
1/2
5  strúčikov
3  lyžice
3  lyžice




Postup

  1. 1

    Cibuľu porežeme a speníme na oleji.Pridáme na kocky narezanú tekvicu a ostatnú zeleninu na drobno nakrájanú.Dusíme do mäka.Dochutíme soľou,octom,cukrom.Zmes rozmixujeme a plníme do pohárov.Krátko sterilizujeme.

Diskusia k receptu

kuchticka
@paveljrk , toto je zaujimavy recept, mozna skusim, lebo mam vela cukiet, ale ziadne rajciny. Vitam ta na vareche, iste tu najdes vela receptov ktore budu vhodne pre tvoju dietu. Jeden taky recept sa vola: "bulgurova postna vecera", ktora je velmi zdrava, bezmasa. Najdes ju tu na Vareche.
tonka1951
@paveljrk tiež som zbadala na svojom organizme,že nemusím biely chlebík ani veľmi múku tú sa snažím nahrádzať aspoň v polievkach...píšem to preto lebo som si prečítala Tvoj profil.Nátierka je fajn-určite urobím ale bez čili/mám naň alergiu-ale niekedy neodolám hlavne v klobáskach,tie mám rada/vitaj na vareche.
paveljrk
Ahoj Tonka 1951.Ja nemôžem ani tie klobásky.Polievky zahusťujem ovsenými vločkami,otrubami alebo špaldovou celozrnnou múkou.Za privítanie ďakujem.Som medzi Vami rád.
boda
Včera som zase odrezaka dve tekvice, tohto roku je ich neúrekom.
Tak som sa rozhodla urobiť túto nátierku. Určite nám bude chutiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia