
Vietnamský banánový koláč
original http://www. dulce-de-leche-blog. com/2011/02/vietnamsky-bananovy-kolac. html

Špagety na taliansky spôsob
Tento recept som si priniesla z Talianska. Je to výborne a rýchle :)

Kuracie na zelenom karí
Tento recept je vynikajúcou kombináciou sladkého kokosového mlieka a jemne pikantnej chuti zeleného karí....

Moravská kapusta
Očistenú najemno nastrúhanú kapustu podlejeme, pridáme soľ a rascu a bez pokrievky povaríme. Zvlášť na masti...

Arabský tanier
Morčacie prsia nakrájame na väčšie kocky, osolíme, okoreníme rímskym kmínom, pridáme tri roztlačené strúčiky...

Karé so syrom
Niekedy pred 30. rokmi som ho niekde vyčítala a veľmi rada ho robievam ako slávnostný obed,...

Zemiakové guľky s kyslou kapustou
Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú slaninu. Do vytopenej slaniny pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme...

Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.

Nepečená tvarohová strecha z Bebe sušienok
tento recept pochadza z ceskeho casopisu apetit a je genialny jednoduchou pripravou a chutou

Pečená špikovaná krkovička
Pôvodne som chcela robiť sviečkovú omáčku k tomuto mäsku, ale nemala som všetko čo na ňu...

Zapekaná cestovina
Uvaríme cestovinu, na masle opečieme cibuľu do ktorej pridáme na kocky pokrájanú údenú krkovičku, okoreníme čiernym korením,...

Chutná tekvicová polievka
Nepamätám si odkiaľ ju mám, ale patrí k našim najobľúbenejším jesenným polievkam. Tá najdôležitejšia ingrediencia...

Pikantné kuracie mäso v kyslej kapuste
Z kyslej kapusty sa pripravuje mnoho tradičných jedál. Čo tak uvariť niečo trocha netradičné?

Zeleninové krokety
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Nakrájanú zeleninu osolíme...

Bengálské kuře
Kuře je u nás hodně často a tak jsem si našla v knize kuře 100x jinak tento...
Slivkové knedle s makom a bielou čokoládou
Perfektné jedlo ako od babičky, to sú naše slivkové knedle s bielou čokoládou a makom...

Bryndzový posúch celozrnný špaldový
Tento posúch pozná na Slovensku asi veľa ľudí. Je chutný čerstvý teplý, studený a výborný...

Dedove kapitáne
No toto je najobľúbenejšie jedlo celej rodiny, hlavne vnúčat... môj syn, keď prichádza domov...

Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...

Polievka Hladká Ančka
Recept je z knihy „Polévky “. Keď som ho prvýkrát videla, pomyslela som si, ...

Dusený šťavel v bešamelovej omáčke – vyšperkovaný
Panta rhei – to určite platí aj pre mňa! Rôčky pribúdajú, nostalgické spomienky taktiež! Dnes začínam...

Churros s čokoládovou penou
Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme...

Losos s brokolicovou omáčkou
Milujem lososa, veľmi rýchlo sa pripravuje a je výborny s akoukoľvek omáčkou. Dnes sme si dali brokolicovú....

Grécka spomienka
Gréci milujú more, slnko a dobré jedlo. Z krásnej dovolenky som si doniesla príjemné spomienky a...

Šutelica na červenô
Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...