Foto: svetlana9
Tak toto som vymyslela dnes - skombinovala som viacero rád a nápadov, pridala svoje chute a kuchárske skúsenosti a vznikla Veľkonočná fašírka ála ROZI.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 gr |
|
1,5 krajca |
|
300 gr mäso |
|
1 ks menšia |
|
2 - strúčiky |
|
1 KL |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
medzi prsty |
|
2 ks celé |
|
1 KL |
|
2 ks |
|
500 gr |
|
podľa potreby |
|
9 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si jednotlivé suroviny. Potrhaný chlieb namočíme do vody.
-
2
Suroviny - mäso, chlieb, cibuľu a cesnak - pokrájané nadrobno, soľ, vegetu, mletú červenú papriku, majoránku, mletú rascu a 2 vajcia zmiešame - nech sa "spoja" chute.
-
3
Uvaríme ryžu klasickým spôsobom a necháme vychladnúť.
-
4
Medzitým obielime a pokrájame klobásky - použila som štiavnické. Aby sa dali dobre olúpať, namočila som ich na chvíľu do studenej vody. Vložila som ich do misy s fašírkovou zmesou.
-
5
V medzičase som podusila 15 minút kyslú kapustu, ochutila som ju krištálovým cukrom.
-
6
Vychladnutú ryžu som vmiešala do fašírkovej zmesi spolu s klobásou. Kapustou som vyložila dno pekáčika.
-
7
Mäsovú zmes som položila na kapustový základ.
-
8
Navrch tejto zmesi som položila dekoračne sušené slivky.
-
9
Pekáčik som vložila do predhriatej rúry na 45 minút. Výsledok bol - jemne pikatná fašírka s kyslou kapustou. Dá sa jesť samotné, s chlebíkom, prípadne zemiakmi.
Diskusia k receptu