Odľahčovacia polievka fotorecept

marianne - fotkamarianne, 11. novembra 2012
Odľahčovacia polievka (fotorecept)
Foto: marianne

Raz v živote, pred 21 rokmi som držala riadnu poctivo aj dodržanú diétu.Podľa Ursule Summovej.Síce mi to bolo platné ako mrtvému zimník-čo som zhodila,to Zobraziť celý popisRaz v živote, pred 21 rokmi som držala riadnu poctivo aj dodržanú diétu.Podľa Ursule Summovej.Síce mi to bolo platné ako mrtvému zimník-čo som zhodila,to som pribrala aj s úrokmi,keď som ju prestala držať.Odvtedy nediétujem,snazím sa radšej stravovať zdravšie,aj keď v tejto dobe je už aj to otázne.Mám ale pár receptov od nej,ktoré mi veľmi chutia a varím ich doteraz.Táto polievka patrí medzi ne.Pojedáme celý deň alebo si dáme len na obed.

5-10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks menší alebo 1 veľký
1 ks hľúza
3 ks
3 ks
1 strúčik
1/2 CL
1/2 CL
1/2 CL
1 CL
2 CL
1/2 CL
2 l




Postup

  1. 1

    Načistíme si zeleninu.Dáme zvariť 2l vody s koreninami a pridáme na kúsky pokrájanú zeleninku.Uvaríme do mäkka.Necháme prechladnúť.Varíme 20 minút.

    Odľahčovacia polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmixujeme v mixeri.(Kto uprednostňuje radšej s kúskami zeleninky,nech sa páči-nemixovať.) A nanovo prehrejeme.V lete je výborna za studena.

    Odľahčovacia polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Ozdobíme chlebovími krutonmi a vňaťkovou cibuľkou.

    Odľahčovacia polievka (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

elixir
Milujem zeleninové polievky... takže rovno do KK.
tiginko
skvelý recept, nikomu neuškodí sem-tam odľahčovať a mixované zeleninové polievky alebo omáčky máme radi, takže sa určite nechám inšpirovať
frezia68
Túto od Teba odkukám,lebo podobné a ľahké varievam :-),ale nie kvôli diéte :-)))
jan1950
Mam velmi rad zeleninove polievky,davam do nej korenovu zeleninu,papriku,kel(nie ruzickovy,mne to nechutilo)kapustu,susene huby,zemiaky a tarhonu,ktoru zamienam za ryzu,krupy,couscous a niekedy zahustujem krupicou...moznosti su neobmedzene...:-)
Marianka,tebou uvedene koreniny som ale neskusal,najblizsie to urobim...
pivonka
Ty dávaš samé odľahčené recepty, musím sa aj ja viac na také zamerať, lebo chudnutie sa zašprajcovalo, ba začína obracať smer, fňuk, fňuk... každopádne ukladám do kk.
marianne
Dakujem Vam vsetkym za komentariky,myslim,ze je dobre zladena....@pivonka nezufaj,tato ti dopomoze k lepsej pevnej voli,je chutna a mozes spapat,kolko chces...@janko kombinacia,rasca,fenikel,aniz tu mimoriadne sedi,vyskusaj:-)
dodo46
Super polievka! Keď sa človek poriadne odľahčí, tak aj schudne !
renka73
Vypadá lákavo,polievky mám rada.Ukladám a vyskúšam :-)
medovnicek
a až som to odklepla, tak som si uvedomila tú hrubku - samozrejme aníz
marianna76
Ahoj, idem ti písať o jogurtovači, chcela si ho kúpiť... v diskusii... ja robievam tiež doma jogurt, ale v rúre, je zapatá len toľko, čo sa vyhreje na 50 stupňov a to naozaj nie je dlho. Viem, mnohí ho chvália, ale aj v rúre je super jogurt, záleží od mlieka, napr. z kozieho mi to nešlo. A používam len activiu. 2 activie + 1400 ml mlieka /mlieko dávam do 1,5 l flaše a tankujem trošku menej lebo potom vyteká. a robím to podľa tohto receptu...  varecha.pravda.sk/recepty/domaci-jogurt/20437-recept.html...
takto, je to fakt super, prosím skús to ... ale s activiou, coop sa mi ťahal
marianne
Marianka dakujem,uz som ho objednala.@sovka mi dala tip velmi sa mi paci a je za naozaj rozumnu cenu.Ja ho vyuzijem urcite,lebo gogurty idu u nas na dracku denne...Tvoj receptik som si ulozila,dakujem:-)
marianna76
Fajn, viem ako je to s jogurtami ... aj u nás by mohli byť stále... veď vieš, že som chcela len v dobrom poradiť... pekný deň
frezia
Je tam vsetko,co mame radi ,zdrava polievocka,uz je na plane.Dakujem za recept.Ukladam.
pivonka
Medzi sviatkami bol ten správny čas na tvoju odľahčovaciu polievku a tak som si ju spravila a je výborná. Pre mňa je dobre, že sa zelenina mixuje, ináč by som jej toľko naraz do seba nedostala. Trochu som sa bála toho korenia, hlavne anízu, ale bolo to v pohode. Fenikel a aníz používam málo a ten, čo som mala doma bol už vystarnutý a tak som si kúpila čerstvý a použila v predpísanom množstve. Čierne korenie som podrvila a polievka aj máličko štípala, (ozaj len troška), ale mi to chutilo, hoci ináč štipľavé nemám rada. Komentár píšem až teraz, lebo na prelome roka som si liečila silnú nádchu tak trochu meškám.
marianne
ooooj @pivonka radost mam, aj ja ju varim,musim vianocne hriechy zo seba striast a tato polievka je na to tiez celkom vhodna,tesim sa,ze ste boli spokojni...mne ta trojkonbinacia rasca,fenikel,aniz tam sedi...je taka vyrazna,ale dobra...dufam,ze si sa uz pokurirovala,dakujem,ze si dala vediet..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia