Ruská zmrzlina

ninca9999 - fotkaninca9999, 4. decembra 2010

Túto zmrzlinu ma naučila babička a jedávam ju cez leto aj 4 krát. Je to proste dobrota na osvieženie.

10 minút
príprava

Suroviny

4 ks
4 PL
1 balíček
2 ks, vyšľahaná




Postup

  1. 1

    V jednej nádobe vysľaháme bielka so štipkou soli. V druhej nádobe žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom. V tretej nádobe vyšľaháme šľahačky.

  2. 2

    Všetko spolu zmiešame a vylejeme do oválnej tortovej formy vyloženou oplátkamy. Dáme do mrazničky na 24 hodín. Po 24 hodinách vybereme a môžme podávať s ovocím.

  3. 3

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

havino
skúsim,ak bude,ako tá ruská na oplátkach a bude ozaj dobrá a moj chlap ju okúsi,tak mu ju budem musieť robiť,ako veľkovýroba, jemu len táto chutí, hltá ju, hryzie doslova
ninca9999
:-D je to klasická ruská zmrzlina, ktorú robila už moja babička na oplátkach, možno len trochu inak ako to robíte vy.
douglas
Trochu mám strach z tých tepelne neupravených vajíčiek(!?) Salmonela...
Ale zapišem si tento recept do mojho zošita receptov. Vďaka zaňho.
ninca9999
ano ma sa dať aj navrh oplatka, a či sa to láme pri krájaní.... záleží na tom ako sú dané oplátky, ale tým že je to zmrznuté tak ani nie
ninca9999
Ale ja tam nemám kakao a mám oplátky, ja použijem celé vajcia a vy len bielok a tak takze to nieje moc podobne. :-P
lola6
Výborná zmrzlina. Pre zmenu je do nej možné vmiešať rozmixovaný banán, orechy, keď ju chcem mať ovocnú, robím ju bez žĺtkov len z bielkov a pridám rozmixované jahody, maliny, ...podľa vlastnej fantázie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia