Foto: babav
Chutny studeny salat z upecenej ,alebo grilovanej kuraciny; z bieleho masa. Je suchsie a v dressingu z majonezy a Zobraziť celý popisChutny studeny salat z upecenej ,alebo grilovanej kuraciny; z bieleho masa. Je suchsie a v dressingu z majonezy a kari korenia dostane vybornu aromaticku chut. Recept pochadza od mojej oblubenej TV gurmanky, ktora vari pod menom Barefood Contessa.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 cele |
|
na potretie |
|
1 cl |
|
1 1/2 salky |
|
1/3 salky |
|
1/4 salky |
|
3 PL |
|
1 salka |
|
1/4 salky |
|
1/4 salky |
|
1 salka |
|
Postup
-
1
Potrebujeme:
-
2
Kuracie prsia ulozime na alobalom vylozeny plech ,potrieme olivovym olejom , posypeme solou a cerstvo pomletym ciernym korenim.Pecieme 35-40 minut, v rure predhriatej na 180 stupnov C. Vychladnute maso vykostime ,odstranime kozu a nakrajame na vacsie kusky. Ja som v tomto recepte pouzila maso z grilovanych kurciat.
- 3
Pripravime si ostatne suroviny na salat.Nakrajame zalerove stonky na drobno,mladu cibulku bielu aj zelenu cast , hrozienka (ak su prilis suche treba ich zabarit troskou horucej vody ,aby zmakli) a oriesky.
- 4
Majonezu,vino,chutney,curry korenie a sol dame do mixera (alebo food proccesora) .
- 5
Vymixujeme na hladky dressing.
- 6
Primiesame k nakrajanemu masu,pridame zeler cibulku a hrozienka;dobre vsetko spolu premiesame .Odlozime do chladnicky na 2-3 hodiny ,aby sa chute spojili. Pred servovanim este primiesame cashew oriesky.Pita chlieb ,alebo cestve hrubozrnne pecivo sa hodia ako priloha .
- 3
nam robia za rohom tiez grilovane tak, ze neviem odolat, hoci sme si zvykli na tie domace, co obcas behaju aj po ozajstnej trave...
Dakujem za inspiraciu.dnes som jedla prvykrat stonkovy zeler, zaklad bol tvoj recept, urcite vyskusam aj tvoj dressing, dnes som nemala suroviny na neho, ale postacila aj light verzia typu biely jogurt, kecup, citronova stava a med..