Kuracie prsia na studeno fotorecept

babav - fotkababav, 3. augusta 2010
Kuracie prsia na studeno (fotorecept)
Foto: babav

Chutny studeny salat z upecenej ,alebo grilovanej kuraciny; z bieleho masa. Je suchsie a v dressingu z majonezy a Zobraziť celý popisChutny studeny salat z upecenej ,alebo grilovanej kuraciny; z bieleho masa. Je suchsie a v dressingu z majonezy a kari korenia dostane vybornu aromaticku chut. Recept pochadza od mojej oblubenej TV gurmanky, ktora vari pod menom Barefood Contessa.

6
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

3 cele
na potretie
1 cl
1 1/2 salky
1/3 salky
1/4 salky
3 PL
1 salka
1/4 salky
1/4 salky
1 salka




Postup

  1. 1

    Potrebujeme:

    Kuracie prsia na studeno (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kuracie prsia ulozime na alobalom vylozeny plech ,potrieme olivovym olejom , posypeme solou a cerstvo pomletym ciernym korenim.Pecieme 35-40 minut, v rure predhriatej na 180 stupnov C. Vychladnute maso vykostime ,odstranime kozu a nakrajame na vacsie kusky. Ja som v tomto recepte pouzila maso z grilovanych kurciat.

  3. 3

    Pripravime si ostatne suroviny na salat.Nakrajame zalerove stonky na drobno,mladu cibulku bielu aj zelenu cast , hrozienka (ak su prilis suche treba ich zabarit troskou horucej vody ,aby zmakli) a oriesky.

    Kuracie prsia na studeno (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Majonezu,vino,chutney,curry korenie a sol dame do mixera (alebo food proccesora) .

    Kuracie prsia na studeno (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vymixujeme na hladky dressing.

    Kuracie prsia na studeno (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Primiesame k nakrajanemu masu,pridame zeler cibulku a hrozienka;dobre vsetko spolu premiesame .Odlozime do chladnicky na 2-3 hodiny ,aby sa chute spojili. Pred servovanim este primiesame cashew oriesky.Pita chlieb ,alebo cestve hrubozrnne pecivo sa hodia ako priloha .

    Kuracie prsia na studeno (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdezda
Vyzerá to fajnovo, verím, že to aj tak chutí :-)
samanka
@Babav Ty si veľmi šikovná gazdinka. Toto určite tiež vyskúšam, lebo nikto u nás nechce jesť kuracie prsia (vraj sú suché) a toto je pekne šťavnaté
evanaaa
Śalát pekne a " šťavnato " vypadá, ale tie kešu orieška sú trochu drahé, ja si ich síce stále kupujem, mám ich rada, len tam dať by mi bolo ľúto, radšej ich zjem len tak.
honestka
tak tak, kozu stiahnut pre seba chrumkavu spapat a potom je to spravne papanie pre nas vsetkych...
nam robia za rohom tiez grilovane tak, ze neviem odolat, hoci sme si zvykli na tie domace, co obcas behaju aj po ozajstnej trave...
lucylee
@babav robila som cez víkend. Je to naozaj vynikajúci šalát. Použila som presne všetko, ako ty okrem kešu orechov, lebo boli drahé, tak som tam šupla pražené arašídy v mede. Dokonca som zohnala aj chutney (v Marks and Spencer). Ďakujem za skvelý recept!
lucylee
Robila som ho aj druhy raz. Tentoraz som pouzila kesu orechy a aj hrozienka. Hoci hrozienka nejem, v tomto recepte mi velmi chutili. Tvoj vajickovy salat a tento kuraci budu sucastou kazdeho posedenia s rodinou, priatelmi alebo oslavy.
euphory
@babav
Dakujem za inspiraciu.dnes som jedla prvykrat stonkovy zeler, zaklad bol tvoj recept, urcite vyskusam aj tvoj dressing, dnes som nemala suroviny na neho, ale postacila aj light verzia typu biely jogurt, kecup, citronova stava a med..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia