Obrátené bravčové rezne
Varili sme ich dnes na obed. Chutili super, boli šťavnaté a príjemne prekvapili svojou chuťou.
Postup
-
1
Mäso vcelku na povrchu (biela blana) pozdĺžne prerežeme 3-4 krát do hĺbky asi 4 mm. Potom ho nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme a rezne naklepeme z oboch strán v strúhanke.
- 2
Namočíme ich do rozšľahaných vajíčok a vysmážame na horúcom oleji, aby sa opieklo vajce. Vyberáme a ukladáme do pekáča. Vlejeme výpek a podlejeme vodou.
- 3
V prikrytom pekáči pečieme v rúre. Počas pečenia ešte podlejeme vodou podľa potreby, dochutíme. Pred dopečením pridáme už na odkryté rezne 3 lyžice masla a dopečieme.
- 4
Podávali sme so zemiakovou kašou a čerstvým uhorkovým šalátom.
Tiež bravčové rezne:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu