Foto: cesminaz
Tento priam fantastický a lahodný desertík mám z časopisu " nový čas pre ženy"ale rok neviem,kedže mám len vytrhnutú stránku z časopisu od mami Zobraziť celý popisTento priam fantastický a lahodný desertík mám z časopisu " nový čas pre ženy"ale rok neviem,kedže mám len vytrhnutú stránku z časopisu od mami :-)) Je naozaj výnimočný,ako aj lákavým vzhľadom tak aj chuťou...
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
130 - 150 g (nie jemná) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
70 g |
|
25 g (alebo 2 PL holandské kakao) |
|
100 g |
|
2 PL |
|
75 ml |
|
podľa chuti |
|
3 PL |
|
Vanilková omáčka: | |
1 l |
|
1,5 bal |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Piškóty valčekom podrvíme na omrvinky.Kto nemá poruke piškóty,môže ich nahradit mletými ovsenými vločkami-mám to odskúšané ;-) Čokoládu spustíme vo vodnom kúpeli a potom oboje zmiešame s makom,medom,mliekom,cukrom a podla chuti s esenciou.Hotovú masu odložíme na 30 minut do chladničky.
-
2
Zatial si pripravíme cesto :-) Tvaroh,maslo,cukor,citronovú šťavu,strúhanku,vajce a žľtok spolu zmiešame a vznikne nám polotuhé cesto-masa.Necháme ju postáť kým nám plnka v chladničke chladne.
-
3
Po 30tich minutách vyberieme plnku z chladničky,z ktorej rukou vyformujeme pojednom gulky velké ako menší orech.To isté urobíme aj s tvarohovou masou,len ztej formujeme velkosť gombocu-gule :-) Potom postupne každý gombóc v dlani roztlačíme a do stredu vložíme gulku plnky a znovu uzatvorime-vytvoríme gomboc,aby plnka ostala v strede gombocu ;-D
-
4
Ked máme všetky gombóce hotové,dáme ich variť do mierne osladenej vody na 10 minut-voda musí vrieť,ked dávame gomboce.Vyberáme ich opatrne,sú ešte krehučké..neskôr trocha ztuhnu.
-
5
Uvarené povyberáme z vody na tanier,ktorý prikryjeme aby gombóce nevychladli,kým si spravíme vanilkovú omáčku ;-) poprípade vanilkový puding.
-
6
Ja som pripravila redší vanilkový puding,ktorý som použila ako omáčku-je to rýchlejšie.
-
7
Teraz nám ostáva už len servírovanie ;-DD Do hlbších tanierou dáme po veľkej naberačke vanilkový puding,zlahka položíme doňho gombóce,ktoré posypeme makom a cukrom ;-) a už len "veľkú lyžicu do ruky" ;-))) Dobrú chuť!
- 8
Tip na vanilkovú omáčku z receptu: 250ml mlieka,250ml šlahačkovej smotany,1 vanilkový struk- dreň,5 žľtkov a 100 g kr.cukor.Mlieko,smotanu,dreň necháme zovrieť.Žľtky vzšlaháme s cukrom dopenista,potom do nich všľaháme horúce vanilkové mlieko a vlejeme späť do hrnca.Omáčku už nevaríme,ale pri nízkej teplote šľaháme do zhustnutia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
žiaľ iba do kk.