Červené kuracie karí
Dáme variť vodu v hrnci, pridáme ryžu, zakryjeme a pri nízkej teplote ju necháme variť...
Farebné cestoviny so salámovou omáčkou
Na oleji opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme na plátky pokrájané šampiňóny a podusíme.
Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...
Viedenské zákusky
Vymiešame žĺtky s práškovým cukrom, postupne pridávame hl. múku + pr. do pečiva, ...
Brokolicová polievka s pohánkou
Brokolicová polievka je zdravá, ale chcela som, aby bola ešte zdravšia a preto som si...
Akože krémeš :-)
Rýchla príprava a chutný výsledok! Názov je od môjho syna - pri pečení sa ma spýtal, ...
Debrecínska plnená kapusta
V slanej vode s troškou oleja obvaríme kapustnú hlávku, z ktorej postupne odoberáme listy. Listy...
Pečená prepelička s bylinkami
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné......
Mrazený kokosový krém
Ak máte radi kokos, tak si nenechajte ujsť tento veľmi lahodný mrazený dezert.
Najrýchlejší zdravý chlebík
Chlebík je inšpirovaný židovským paschálnym chlebom. Trošku som si ho upravila, pečiem zakaždým trošku inak,...
Kachori - hráškové bochníčky
Kachori (čítaj: kačori ) je pôvodom bengálske jedlo pripravované a predávané ako rýchle občerstvenie v uliciach Indie....
Dojčenský cukinovo-kalerábový prívarok so žĺtkom (od 6. mesiaca)
Tento recept som vykukala zo starej kuchárskej knižky, akurát som ho upravila na dojčenský. Ako druhý...
Zeleninová polievka s krupicovými nokmi (Fotorecept)
Túto polievku som sa naučila asi ešte na ZŠ :-) už roky ju robím je to verzia...
Penne s krevetami, sušenými paradajkami a medvedím cesnakom
Variácia na taliansku kuchyňu, aj pre @rybarkuchar :-)
Tvarohovo-mandľový zákusok
Chcela som si vyskúšať nový zákusok a neoľutovala som je výborný a tak sa chcem s Vami...
Čokoládovo - ríbezľový perník
Vajcia s cukrom vymiešame dopenista. Pridáme ostatné suroviny - múku, mlieko, olej, PDP,...
Kurací tažín s karamelizovanou cibuľou
Toto skvelé kuriatko ma naučila variť Hafsa, pôvodom Maročanka. Trošku sa narobíte pri krájaní toľkých...
Šúľance v orechoch a sušenom ovocí
Vychladnuté uvarené zemiaky nastrúhame, pridáme vajce, múku a štipku soli. Vypracujeme cesto, ktoré...
Tvarohovo-jahodová tortička
V nedeľu mal náš starký okrúhle narodeniny a tak sme mu urobili takúto tortičku:-)
Rezancová polievka pre chudobných
Rezance uvaríme a do ďalšieho kastróla dáme vývar, cukor, badián, zázvor a sójovú...
Nanáčkine májkové gombóce
Nana, babička mojej pani, bola vzrastom veľmi podobná mojej Lady Ann, líšili sa však...
Zapečené kuracie prsia s paprikou a nivou
Ospravedlňujem sa za nekvalitnú fotku . Ale musím povedať že toto jedlo je naozaj skvelé :)
Baza čierna v strúhanke
Už sme hupom v mesiaci, jún. Kvitne baza a agátový kvet. Baza je známa...
Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...
Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...
Trojfarebné tvarohové rezy
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme...