Pečené zemiaky s bylinkovým tvarohom

redakcia - fotkaredakcia, 11. novembra 2009
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
250 g
2 PL
2-3 strúčiky
1-2 PL
4 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov Celzia pečieme asi hodinu. Počas pečenia ich aspoň raz obrátime. Medzitým tvaroh premiešame s jogurtom, osolíme ho, okoreníme, ochutíme prelisovaným cesnakom, čerstvými bylinkami a uchováme v chlade.

  2. 2

    Listy šalátu umyjeme, necháme ich odkvapkať, rajčiny umyjeme a nakrájame. Mäkké zemiaky rozbalíme, narežeme do kríža a na koncoch ich stlačíme, aby sa otvorili.

  3. 3

    Otvorené zemiaky osolíme a podávame s ochuteným bylinkovým tvarohom a čerstvou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia