4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky so šupkou umyjeme, očistíme kefkou a zabalíme do alobalu. Zabalené zemiaky preložíme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov Celzia pečieme asi hodinu. Počas pečenia ich aspoň raz obrátime. Medzitým tvaroh premiešame s jogurtom, osolíme ho, okoreníme, ochutíme prelisovaným cesnakom, čerstvými bylinkami a uchováme v chlade.
- 2
Listy šalátu umyjeme, necháme ich odkvapkať, rajčiny umyjeme a nakrájame. Mäkké zemiaky rozbalíme, narežeme do kríža a na koncoch ich stlačíme, aby sa otvorili.
- 3
Otvorené zemiaky osolíme a podávame s ochuteným bylinkovým tvarohom a čerstvou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu