Jablkovo-makový tvarožník
Foto: katarinalucanova
Skvelý nedeľný koláčik. Krehké maslové cesto, jabĺčka, tvaroh a mak.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 g |
|
120 g |
|
2 ks |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
|
|
Jablková plnka: | |
1 kg |
|
Tvarohovo maková plnka: | |
750 g |
|
250 ml |
|
3 ks |
|
2 bal. |
|
4 PL |
|
100 g mletý |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočinúť. Potom cesto rozdelíme na dve polovice. Polovicu cesta vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na plech vymastený tukom a vysypaný múkou.
- 2
Jablká očistíme, nastrúhame a vytlačíme z nich šťavu. Rovnomerne navrstvíme na cesto na plechu.
- 3
Všetky suroviny na tvarohovo-makovú plnku dobre vymiešame. Plnku nalejeme na jablká. Plnka je redšia, ale pri pečení krásne stuhne.
- 4
Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na papieri na pečenie a preložíme veľmi opatrne na plnku. Cesto popicháme vidličkou a pečieme pomaly na 160 stupňoch asi 40 minút.
- 5
Koláčik necháme úplne vychladnúť. Pokrájame na rezy.
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu