Foto: emdy
Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža.... mechanicky separované mäso, báder a o éčkach ani nehovorím.... preto pridávam tento recept
20
porcií
porcií
300 minút
príprava
príprava
240 minút
na 95 °C
na 95 °C
Postup
-
1
Mäso a pečeň umyjeme a pokrájame na pásiky /cca 2cm v priemere/ Dáme variť do hrnca spolu s bravčovými kožami, cibuľou, cesnakom, čiernym pivom, korením a soľou. Varíme pri nízkej teplote cca 95 stupňou 4 hodiny.
- 2
Necháme vychladnúť. Rozvarené mäso spolu s cesnakom a cibuľou rozšľaháme v kutri do jemnej konzistencie. Konzistenciu paštéty určuje to, koľko prídáme vývaru do mixovania.
- 3
V prípade potreby naplníme zaváracie poháre a zavaríme, alebo hneď servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
verím, že každý časom pochopí, aké svinstvo obsahujú polotovary a začne premýšľať, ako sa im vyhnúť a stravovať sa kvalitne, nie draho a hlavne - zdravo!!!
k potravinám nedôvera sa stupňuje-dobré to má-kto na kolene doma si všetko "fušuje"..??!!
ale ved tak sa radostne žiť nedá!!!
je to veru ponovembrová bieda...
Malá poznámočka bravčové kože sa používajú ako náhrada mesa v takom istom pomere ako kurací separát.Volá sa to kožová emulzia.V mesovýrobách zahusťujeme zo Solamilom alebo múkami
čoby nie.... :))))