Losos s bazalkovou omáčkou (Salmone al basilico)
Foto: frezia
Tento recept pochadza z krajiny mojho manzela,Talianska.On to aj varil. Velmi radi jeme ryby a losos,bazalka a musle spolu velmi dobre ladia.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bazalku,(par listkov si nechame na ozdobu) smotanu a spenat dame do hrnca,trochu posolime a varime asi 10 minut Potom to rozmixujeme a prepasirujeme cez sito.Podla potreby trocha posolime.Korenie nie je potrebne,bazalka je dostatocne vyrazna.
-
2
Cele musle dame do hrnca (bez vody)prikryjeme a povarime,kym sa neotvoria. Musle si pustia vlastnu stavu. Potom ich povylupujeme,par si nechame aj s polovicou musle na ozdobu. Vodu nevylejeme!
-
3
Do panvice dame olivovy olej,pokrajany cesnak,na male kocky pokrajane paradajky,pokrajanu chili papricku,vylupane musle a podla potreby to podlejeme trochou vody,kde sa predtym varili. Asi 5 minut to spolu este povarime,aby sa chute spojili. Netreba uz solit,ani korenit.
- 4
Lososa do ruzova na panvici opiecieme,najskor kozou dolu,na kazdej strane asi 4 minuty.Nie privela,losos musi byt pekny ruzovy. Zlahka posolit. Netreba pouzit citron,korenie,cerstvy losos ma mat svoju chut. (mrazeneho neodporucam)
- 5
Cierne spaghetti uvarime al dente,dame ich do panvice s uvarenou muslovou zmesou a poriadne spolu premiesame.
- 6
Na tanier dame najskor bazalkovu omacku,polozime na nu lososa a pridame spaghetti.s muslami.Dekorujeme listkami cerstvej bazalky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu