Jogurtová bábovka s medom fotorecept
Foto: luwinka
Veľmi dobrá bábovka, ktorá je robená z celých vajíčok, jogurtu s pridaním medu. Takú som ešte nerobila, len z piškótového cesta.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Celé vajcia vymiešame s oboma cukrami. Pridáme biely jogurt.
-
2
Pridáme olej a mlieko a vymiešame nahladko.
-
3
Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta.
-
4
Hrozienka som najskôr dala do pohára, zaliala som ich teplou vodou a nechala chvíľu tam, aby pri pečení nespadli naspodok. Potom som ich pridala do cesta.
-
5
Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Hotové cesto nalejeme do formy.
-
6
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňov 35 minút. Tu je už upečená bábovka.
-
7
Kraje aj stred bábovky si môžeme ešte zahorúca nožom trochu ponadvihovať, bude sa nám lepšie vyklápať z formy.
-
8
Ešte za horúca ju celú potrieme medom - po vrchu a aj stredový otvor.
-
9
A hneď ju posypeme strúhaným kokosom.
-
10
Vychladenú ju pokrájame na kúsky.
-
11
Tu je v reze.
-
12
S výsledkom som spokojná, chutí naozaj chutne a je nadýchaná.
Áno tak je to ďakujem za upozornenie.Idem to dopísať do receptu.