Bravčové srdce na vajcovom chlebíku fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 11. októbra 2015 20:00
Ďalšie recepty »

Tento recept mám tiež od uja Paľa. Je to veľký maškrtník, čo sa týka slaných jedál.

3
porcie
20 minút min
príprava
25 minút min
tepelná úprava

Suroviny

700 g
120 g čerstvá červená
2 ks jarná
1 ks väčšia
4 strúčky
2 ks pikantné surové
3 ks surové
3 ks staršie krajce
2 PL
1 dl
1 dl
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na varenie. Kto nemá bravčové srdce môže to aj s bravčovej pečienky spraviť. Pri tej je to ešte skôr urobené. Ak nemáme baranie rohy pikantné môžeme dať čili. Jedlo je pikantné. Vajcia počítame jedno na jeden krajec chleba. Srdce počítame na jeden krajec chleba 200 - 230 g. Červena paprika je pre chuť aj oku lahodí.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Papriky a cibule pokrájame na drobno. Cesnak posekáme.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Srdce nakrájame asi 1 - 1,5 cm kúsky. Je dobré si všetko pokrájať potom nemusíme pri dusení stresovať.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia rozbité dáme do taniera s čerstvo mletým korením štyroch farieb. Trochu osolíme a dáme dve lyžice mlieka. Vidličkou vymiešame. Potom už len namočíme v nich chleba a ten opečieme na panvici na oleji.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do hrnca dáme olej zohriať na ňom restujeme cibule a papriky nech trochu zmäknú. Potom pridáme cesnak na chvíľu dusíme nech zavonia. Akurát mi pára vybehla a snímku pokazilo.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po tomto pridáme nakrájané srdce. Okoreníme čerstvo zomletým korením štyroch farieb. Chvíľu dusíme ak sa začne lepiť na dno hrnca podlejeme vínom a ďalej dusíme.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Tu je víno čo som použil. Počas dusenia podlievame vývarom. Srdcia dusíme asi 20 minút až do mäkka.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Teraz počas dusenia srdca si opečieme na panvici chleba namočený vo vajci. Pre každého stravníka jeden.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Aj sú srdcia mäkké môžeme servírovať. Na tanier dáme chlieb naň naložíme hotové srdcia, pridáme nejaký čipoš k tomu. Príbor a zbytok vína k tomu aby neškriabalo v krku. Tak ak sa rozhodnete si srdcia uvariť želám Vám dobrú chuť. To je vše.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Jeden obrázok kvitnúcej izbovej kvetiny, ktorá včera rozkvitla v tomto pochmúrnom počasí.

    Bravčové srdce na vajcovom chlebíku (fotorecept) - obrázok 10
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist