Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou
Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Králičí chrbát očistíme, časť necháme s kostičkami, časť vykostíme a z časti urobíme roládu, ktorú naplníme slaninou a bazalkou. Všetko krátko opečieme a necháme pomaly variť v masle s čerstvými bylinkami. Polentu uvaríme vo vode s mliekom a trochou olivového oleja.
- 2
Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme, až je polenta hladká a mäkká. Hotovú polentu rozprestrieme na fóliu, položíme na ňu blanšírovaný špenát a zabalíme z nej roládu. Roládu pomaly varíme asi 40 minút.
- 3
Roládu necháme vychladnúť a nakrájame z nej jednotlivé porcie, ktoré rozpečieme v rúre. Zeleninu blanšírujeme a opečieme na masle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu