Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 15. apríla 2010
Pošírovaný králičí chrbát so špenátovou polentou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

600 g
6 lístkov
4 plátky
400 g
400 g
80 g
80 ml
320 ml




Postup

  1. 1

    Králičí chrbát očistíme, časť necháme s kostičkami, časť vykostíme a z časti urobíme roládu, ktorú naplníme slaninou a bazalkou. Všetko krátko opečieme a necháme pomaly variť v masle s čerstvými bylinkami. Polentu uvaríme vo vode s mliekom a trochou olivového oleja.

  2. 2

    Dochutíme soľou, čiernym korením a pomaly varíme, až je polenta hladká a mäkká. Hotovú polentu rozprestrieme na fóliu, položíme na ňu blanšírovaný špenát a zabalíme z nej roládu. Roládu pomaly varíme asi 40 minút.

  3. 3

    Roládu necháme vychladnúť a nakrájame z nej jednotlivé porcie, ktoré rozpečieme v rúre. Zeleninu blanšírujeme a opečieme na masle.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia