Mrkvová polievka s kalerábom

redakcia - fotkaredakcia, 9. septembra 2009
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
1 ks
30 g
20 g
20 g
100 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú mrkvu a kaleráb postrúhané na hrubom strúhadle, opražíme, poprášime múkou a znova opražíme. Zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, pridáme krúpy a uvaríme domäkka.

  2. 2

    Nakoniec zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok. Podávame s posekaným kôprom alebo zelenou petržlenovou vňaťou. Namiesto krúp môžeme použiť ryžu alebo zemiaky.

  3. 3

    Podľa chuti môžeme do polievky pridať aj kl cukru a trocha octu alebo ju ochutiť postrúhaným muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia