4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme očistenú mrkvu a kaleráb postrúhané na hrubom strúhadle, opražíme, poprášime múkou a znova opražíme. Zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, pridáme krúpy a uvaríme domäkka.
- 2
Nakoniec zjemníme smotanou, v ktorej sme rozmiešali žĺtok. Podávame s posekaným kôprom alebo zelenou petržlenovou vňaťou. Namiesto krúp môžeme použiť ryžu alebo zemiaky.
- 3
Podľa chuti môžeme do polievky pridať aj kl cukru a trocha octu alebo ju ochutiť postrúhaným muškátovým orieškom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu