Morčacie žľazy s tvarohovými rezancami fotorecept
Foto: mesiar50
Toto jedlo som dnes pripravoval prvý krát a bolo docela chutné.
Suroviny
Suroviny na perkelt z morčacích žliaz: | |
700 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
150 ml |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL väčšia |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
|
1 menšia ks |
|
|
|
Suroviny na tvarohové rezance: | |
150 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
cca 30 - 40 ml studená (podľa potreby) |
|
Ďalšie suroviny: | |
500 g |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Ahojte.Začneme s odblaňovaním morčacích žľiaz.Postupujeme takto: Umyté žľazy obaríme horúcou vodou po dobu piatich minút.
-
2
Po uplynutí piatich minút vodu zo žľiaz zlejeme a žľazy ponoríme do studenej vody. Necháme ich v studenej vode asi desať minút.
-
3
Ďalej zo žľiaz musíme odstrániť blanu.Ako vidíte na vrchu si ju narežeme a od stredu stiahnem blanu najprv z jednej a potom následne aj z druhej strany.
-
4
Žľazy ďalej pokrájame na kocky.
-
5
Pokrájame si na malé kocky cibuľu,zelenú papriku a tiež aj paradajku zbavenú od šupky.
-
6
Pripravíme si koreniny potrebné na perkelt.
-
7
Na bravčovej masti (oleji) posmažíme cibuľu.Potom k nej pridáme na kocky pokrájanú zelenú papriku a tiež aj paradajky.
-
8
Zmes zeleniny smažíme ďalej asi 15 minút.
-
9
Lečovú zmes stiahneme z tepelného zdroja a pridáme k nej za polievkovú lyžicu mletej červenej papriky.Dielo z leča necháme postáť už mimo,,tepla".
-
10
Do lečovej zmesi ďalej primiešame posekané morčacie žľazy a dielo premiešame.Potom k nemu pridáme aj koreniny,vegetu,soľ.(podľa vašej chuti a uváženia).Majoránku a ešte aj kávovú lyžičku červemej mletej papriky som prisypal do jedla až pri finalizácii uvareného jedla.
-
11
Do pripravujúceho sa jedla ďalej prilejeme červené víno a smažíme ho bez pokrievky zhruba 20 minút.
-
12
Keď je už jedlo hotové dochutíme ho trochou majoránu a pridáme k nemu ešte aj kávovú lyžicu mletej papriky.Finálne jedlo premiešame a podľa vašej chuti si ho ešte môžete dochutiť.
-
13
A teraz sme už pri bode kde si urobíme rezance.Každý z nás má určite svoj vlastný postup prípravy,no ja ich mám rád keď sú trochu tuhšie.Vy si ich môžete spraviť iba s jedným vajcom a dokonca moja drahá polovička ich robí bez vajca.
-
14
Z horevyššie uvedených surovín si vypracujem tuhšie cesto.Je dobré keď si pred rozvalkaním cesto a aj dosku pomúčime.
-
15
Cesto rozvalkáme na tenko.
-
16
Ďalej,kraj cesta pomúčime a prehneme ho smerom nahor.
-
17
Cesto takto prekladáme až po koniec.Nezabudnite si jeho vrch stále potrieť múkou.Kľudne si tam môžete,,prihodiť" viac múky ako ja.
-
18
Po zrolovaní ceta si z neho ukrajujeme a rezance následne porozoberáme.Ako vidíte v pravo dole na doske mám múku s ktorou si každý jeden kus rezanca trochu pomúčim.
-
19
Rezance ukladáme na pracovnú dosku tak,aby sa nám moc nezlepili.
-
20
Ďalej,rezance varíme v mierne osolenej vode po dubu cca 10-15 min.
-
21
Uvarené rezance vložíme do sitka a opláchneme ich studenou vodou.Necháme ich odkvapkať a potom do nich vmiešame tvaroh a kyslú smotanu. Želám Vám dobrú chuť a pekný zvyšok nedeľného dňa.
Srdečne ti ďakujem milá @terinka55 .
@patroveckypitrs
Ďakujem ti pekne priateľu.Morčacie žľazy som kúpil v hypermarkete ,,Auchan" maďarsko.U nich sa tento produkt nazýva ,,pulyka here".
Ako som už písal horevyššie tak som tie žľazy kúpil v Auchan v maďarsku.Či ich tam majú pravidelne to naozaj neviem a to,že kde by som ich hľadal na slovensku to tiež neviem.Snáď by mi som na tùto dilemu hľadal odpoveď v niektorom z mäsiarskych obchodov.Veľmi pekne ti ďakujem.
Moje dievčatá toto jedlo vôbec neochutnali
i keď mne chutili lepšie ako baranie či býčie žľazy.Rešpektujem ich postoj k jedlu a rešpektujem aj tvoj úprimný názor týkajúci sa môjho jedla.Srdečná vďaka. :-)
@renulienka
Býčie žľazy som varil neraz a je to tiež chutné jedlo.Pôvodne som chcel pripraviť tebou spomínané kohútie žľazy,ale som ich nevidel nikde.Ďakujem ti veľmi pekne.
;-)
som ten recept..-)
Morčacie žľazy sú semenníky moriaka.
Žľazy sú vlastne jemné mäso ktoré obsahujú veľa bielkovín.Jedlo sa uvarí veľmi rýchlo a je chuťovo dobré.
Nechcem nikoho nahovárať,ale keď si ho raz odhodláš pripraviť,tak určite nebudeš sklamaná.Ďakujem ti srdečne.
Morčacie žľazy nemajú takú výraznú vôňu ako býčie žľazy a sám som bol prekvapený ich jemnosťou a dobrou chuťou.Keď si ich raz pripravíš,tak verím tomu,že nebudeš banovať.Ďakujem ti pekne priateľu.
Sevas Feri @sracz z ďalekej USA.
Dozaisto ťa ešte v motoreste,,U černého pelikána"dodnes spomínajú,keďže si skvelý kuchár.Keby si nezohnal morčacie,tak možno budú mať kohútie žľazy.Srdečná vďaka kamarát a tiež ti prajem veľa zdravia,šťastia a mnoho dobrých ľudí okolo teba.
Vami spomínané obrázky boli naozaj trochu pomiešané.Svoju chybu som ako,tak opravil.Ďakujem za upozornenie a želám Vám pekný večer.