Červené kuracie karí

shanshi - fotkaShan´shi, 13. októbra 2017. Komerčný recept.
Červené kuracie karí
Foto: shanshi
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
165 ml (plechovka)
2 PL
1 - 2 PL
0,5 ČL
330 g
2 PL
2 šálky
250 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu v hrnci, pridáme ryžu, zakryjeme a pri nízkej teplote ju necháme variť približne 15 minút pri nízkej teplote.

  2. 2

    Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky. Z papriky odstránime jadierka a nakrájame na kocky alebo na tenké pásiky.

  3. 3

    Rozpálime olej na panvici a na miernom ohni za stáleho miešania krátko osmažíme kuracie mäso. Pridáme kokosové mlieko a dochutíme sójovou omáčkou, červenou kari pastou a thajským pikantným kari. Mäso pečieme 7 minút na miernom ohni za stáleho miešania. Pridáme papriku a bambusové výhonky a varíme ďalších 5 minút. Jedlo podávame s ryžou.

  4. 4

    Shan'shi Tip: Namiesto papriky možno použiť inú zeleninu, napríklad mrkvu, fazuľové výhonky, hrášok alebo šampiňóny.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre