Červené kuracie karí
Foto: shanshi
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť vodu v hrnci, pridáme ryžu, zakryjeme a pri nízkej teplote ju necháme variť približne 15 minút pri nízkej teplote.
- 2
Kuracie prsia nakrájame na tenké prúžky. Z papriky odstránime jadierka a nakrájame na kocky alebo na tenké pásiky.
- 3
Rozpálime olej na panvici a na miernom ohni za stáleho miešania krátko osmažíme kuracie mäso. Pridáme kokosové mlieko a dochutíme sójovou omáčkou, červenou kari pastou a thajským pikantným kari. Mäso pečieme 7 minút na miernom ohni za stáleho miešania. Pridáme papriku a bambusové výhonky a varíme ďalších 5 minút. Jedlo podávame s ryžou.
- 4
Shan'shi Tip: Namiesto papriky možno použiť inú zeleninu, napríklad mrkvu, fazuľové výhonky, hrášok alebo šampiňóny.
Tiež karí:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu