Hus plnená jablkami a pomarančom
Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie
porcie
Postup
-
1
Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do brušnej dutiny vložíme neošúpané jablká a pomaranč a zošijeme pevnou niťou.
- 2
Vložíme do pekáča s roštom, hrudnou časťou dolu. Podlejeme vodou a prikryjeme. V stredne vyhriatej rúre dusíme, kým mäso nezmäkne, nesmie sa však vysušiť. (Na pečenie je vhodnejšia trochu tučnejšia hus.) Hus odkryjeme a dopečieme do chrumkava. Počas pečenia ju podlievame výpekom.
- 3
Ak je hus mastnejšia, počas pečenia tučnejšie časti poprepichujeme vidličkou, aby sa sadlo vyškvarilo. K takejto husi chutí na masle podusená sezónna zelenina.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu