Hus plnená jablkami a pomarančom

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 15. januára 2012
Hus plnená jablkami a pomarančom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4-6
porcie

Suroviny

1 ks
1 PL
1 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do brušnej dutiny vložíme neošúpané jablká a pomaranč a zošijeme pevnou niťou.

  2. 2

    Vložíme do pekáča s roštom, hrudnou časťou dolu. Podlejeme vodou a prikryjeme. V stredne vyhriatej rúre dusíme, kým mäso nezmäkne, nesmie sa však vysušiť. (Na pečenie je vhodnejšia trochu tučnejšia hus.) Hus odkryjeme a dopečieme do chrumkava. Počas pečenia ju podlievame výpekom.

  3. 3

    Ak je hus mastnejšia, počas pečenia tučnejšie časti poprepichujeme vidličkou, aby sa sadlo vyškvarilo. K takejto husi chutí na masle podusená sezónna zelenina.

Diskusia k receptu

helca103
s jablkami robievam ale pomaranč som veru ešte neskúšala, zaujímavá kombinácia.
evanaaa
Len ju pootm treba otočiť na chrbát, aby sa upiekla aj zvrchu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia