Falošná čerešňová štrúdla /fotorecept/
Lístkové cesto rozvaľkáme na 2 záviny, potrieme maslom a dáme nahrubo mak s cukrom.
S niečim plnená zemiakova knedľa a ešte niečo
Nechcelo sa mi robiť zvlášť mäso a zvlášť knedľu tak som to spojil :)
Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou
Príprava plnky: Pomleté údené mäso zmiešame s vajcami, soľou, korením a nadrobno posekanou farebnou paprikou....
Šunková pena
Tento recept mám už veľmi dlho. Popravde neviem, prečo sa to nazýva šunková pena, ...
Domáce bryndzové halušky so slaninkou
Klasika nesklame, obľúbené jedlo, vyhľadávané v reštauráciách, na salašoch.
Citrónový zákusok (Lemon Tart)
Jednoduchy, osviezujuci kolacik, vhodny ako zakusok po sytych jedlach.
Konfitované jahňacie lýtko
Jahňacie lýtko našpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín.
Tekvicovo-smotanová krémová polievka
Rýchla, chutná a obľúbená (aj u mojich detí, ktoré inak tekvicu nemusia).
Kuracie prsia s Camembertovou omáčkou
Maminka sa ma v nedeľu ráno opýtala, ako pripravíme kuracinku na obed. Pôvodne som plánovala...
Focaccia plnená II.
Recept na plnenú foccaciu som už jeden pridala. Tá sa ale plnila pred upečením, ...
Pudingový mrežovník s čerešňami
Recept pochádza zo stránky Dobré jedlo. Keďže prvýkrát upečený veľmi chutil, musela som koláčik upiecť...
İşkembe çorbası - držková polievka
Turecká držková polievka. Velmi oblubena polievka, podavana najmä na ranajky ;-)
Magduškine prírodné rezne
Rezne osolíme, okorením a naklepeme v strúhanke. Obalíme v hladkej múke a vo vajíčku.
Jablkovo-tvarohový koláč
Tento recept som si sama vymyslela, tak trochu na spôsob strúhaného tvarohového koláča. Ale je...
Ruské medové rezy
Cesto: V hrnci rozpustíme a privedieme k varu maslo, med a cukor. Varíme 2-3 minúty....
Chilli con carne Chihuahua
Je to skoro ako rizoto. Ale nie je. Je to veľmi pikantne jedlo....
Granadír
Granadír je veľmi dobré papaníčko a už dávno som ho nevarila, tak som ho zvrtla...
Mäsové guľky z Königsbergu
... originál nazývané Königsberger Klopse je nemecké jedlo, ktoré tu v Nemecku majú radi mnohí ľudia....
Cícerová bio nátierka
Táto pomazánka patrí medzi moje najoblúbenejšie. Už ani neviem, odkial je pôvodný recept, ale...
Fašírky z diviaka so zemiakovým pyré
Viete ako spracovať diviačie mäso? Nemusí to byť vôbec zložité. V tomto videu si môžete pozrieť...
Hubová polievka
Do hrnca dáme 2/3 oleja, na ktorom orestujeme cibuľku, na malé kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu...
Jahodovo-karamelové košíčky
Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme...
Zemiakový skladaný šalát
Tento šalát ma vracia do detstva, často ho mamina robila. Ak sa vrátim 50 r....
Rezne z bôčika
Do zomletého bôčika primiešame soľ, mleté čierne korenie a mlieko. Masu uložíme na chladné miesto...
Plnená paprika bez papriky
Milujeme plnenú papriku... no nie som jediná kto nemá rád uvarenú papriku samu o sebe. A...
Plnené pečené portobello
Kúpila som portobello, naplnila som tým, čo máme radi a upiekla, inšpirovala som sa...
Kávová tehla
žltky si vymiesame s cukrom, pridame horucu kavu a dobre to vyslahame, postupne vysypeme muku...
Karamelové rezy
Recept som našla na Webcukrárni, , , ale upravila som si ho podľa seba... cesto je veľmi...
Cesto na pizzu
Ciest na pizzu je tu asi tiez pozehnane ale malo kedy sa mi priblizilo k tej pizzovej...
Sekerková polévka
Proč sekerková polévka? V jedné pohádce Honza vaří lakomé selce sekerkovou polévku. Vezme vodu, dá...