Čerešňovo-orechová šťavnatá štrúdľa

lenaer - fotkalenaer, 25. júna 2013
Čerešňovo-orechová šťavnatá štrúdľa
Foto: lenaer

Jednoduchá štrúdla z lístkového cesta, rýchla a nenáročná príprava. Keď neviete čo s čerešňami tak stačí kupované lístkové cesto a orechy :)

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 bal. z obchodu
2 PL
250 g
podľa potreby
1 ks na potretie
podľa potreby
2 PL
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    Čerešne odkôstkujeme a postriekame rumom, vanilkovým cukrom a škoricou. Necháme odležať. Medzitým si roztopíme maslo a nasekáme alebo namelieme orechy. Cesto si rozvaľkáme natenko.

  2. 2

    Cesto pokropíme asi polovicou masla, posypeme orechami a trstinovým cukrom (samozrejme môže byť aj klasický kryšt. cukor), znovu pokropíme zvyšným maslom. Pridáme rovnomerne čerešne.

  3. 3

    Štrúdlu opatrne zvinieme a položíme na plech, ktorý sme vyložili pečiacim papierom. Potrieme vajíčkom a pečieme dozlata približne 20 min. na 180 stupňov. A hotovo, dobru chuť!!

    Čerešňovo-orechová šťavnatá štrúdľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
vyzerá to chutne..pekne...tým čerešniam to v množstve orechov dobre sekne...:-)
lenaer
dakujem :) ano je to rychle, chutne a takmer bez roboty, hotove listkove cesto je super vynalez




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia