Foto: lenaer
Jednoduchá štrúdla z lístkového cesta, rýchla a nenáročná príprava. Keď neviete čo s čerešňami tak stačí kupované lístkové cesto a orechy :)
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Čerešne odkôstkujeme a postriekame rumom, vanilkovým cukrom a škoricou. Necháme odležať. Medzitým si roztopíme maslo a nasekáme alebo namelieme orechy. Cesto si rozvaľkáme natenko.
- 2
Cesto pokropíme asi polovicou masla, posypeme orechami a trstinovým cukrom (samozrejme môže byť aj klasický kryšt. cukor), znovu pokropíme zvyšným maslom. Pridáme rovnomerne čerešne.
- 3
Štrúdlu opatrne zvinieme a položíme na plech, ktorý sme vyložili pečiacim papierom. Potrieme vajíčkom a pečieme dozlata približne 20 min. na 180 stupňov. A hotovo, dobru chuť!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu