Pohánkovo-ovsený koláč s tvarohom

stacy77777 - fotkastacy77777, 8. novembra 2012

Nedávno som uviedla ovsené muffiny,tento krát som skúsila podobné cesto,len z pohánkovej múky. Výsledok je veľmi chutný a dúfam, aj zdravší....hrnček-250ml.

20
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250ml
1,5 hrnčeka
1,5 hrnčeka
0,5 hrnčeka
1 ks
1 lyžica
1 lyžička
100 g
1 hrnček
2 ks
5 lyžíc
500 ml
1 ks
1 lyžica
1 lyžica
80 g
1 ks
Na zdobenie:




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Pohánkovo-ovsený koláč s tvarohom - obrázok 1
  2. 2

    Suché suroviny- múku,ovsené vločky,kypriaci prášok,trstinový cukor,škoricu a hrozienka si dáme do jednej misky, v druhej rozmiešame mlieko s vajíčkami a olejom, vlejeme do suchej zmesi a zľahka vymiešame.

    Pohánkovo-ovsený koláč s tvarohom - obrázok 2
  3. 3

    Použila som okrúhly plech s priemerom 30cm,vystlala papierom na pečenie, cesto rozotrela. Odložíme na bok, nedávame piecť,tvarohová plnka ide na surové cesto.

  4. 4

    Pripravíme si tvarohovú plnku. Vymiešame maslo, trstinový cukor a vanilkový cukor a vajíčko. Pridáme tvaroh a vsypeme zlatý klas. Takto vymiešaný redší tvaroh môžeme buď rovno natrieť na cesto, prípadne použiť vrecko na zdobenie. Dozdobíme vlašskými orechami a sušenými slivkami. Samozrejme môžeme použiť suroviny podľa vlastnej chuti,prípadne ovocie.

    Pohánkovo-ovsený koláč s tvarohom - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme na 180 stupňoch cca 30minút.

    Pohánkovo-ovsený koláč s tvarohom - obrázok 5
  6. 6

    Prajem dobrú chuť! Týmto ďakujem @afataga za tip na domáci vanilkový cukor.

Diskusia k receptu

afataga
nemas za co :-) kolacik vyzera dobre, hlavne ze je tvarohovy :-)
tatranka
Máš ho krásny! Z pohanky som ešte nepiekla.Najvyšší čas niečo vyskúšať.A tento tvoj recept sa mi páči.Už som si ho uložila.
ebaka
vyzerá na veľmi chutný koláčik a zdravý,,,to je výborná kombinácia,vyskúšam,len si zadovážim správnu,zdravú múku
iva63
tak to je párada...si šikula...už sa dlhšie chystám používať aj pohánku, tebe dakujem za tento receptík, mám ho uložený... @afataga aj ja sa chcem naučiť robiť sama vanilkový cukor!?-:)))
nonna
Určite zdravší, najmä pre celiatikov, ale aj diabetikov a nás všetkých, ktorí chceme sa lepšie stravovať, lebo čistý cukor viac škodí, je to len prázdna energia, viac vyhovujú tie zložitejšie sacharidy. Takže múky mimo klasických obilovín sú lepšie, majú svoju chuť, tým pádom ju dodajú aj tomu, čo sa z nich vytvorí. A je to rozhodne zaujímavejšie chuťovo. Koláčik aj výborne vyzerá na vzhľad, si dobrá pekárka a som betónovo presvedčená, že je aj chutný. Nie som na sladké, ja milujem slanosti, ale toto si ukladám do KK.
marianne
vyzera vyborne:-) taketo kedykolvek.@stacy77777 chcem sa ti podakovat aj za tip na spaldu v cajovni pri poliklinike,nikdy by ma nenapadlo ju tam hladat.Dnes som tak kupila slovensku Biomilu.vdaka uz viem,kde na nu...
kukulienka71
@stacy77777 ,tento koláčik určite upečiem,veľmi sa mi páči,že je z pohánkovej múky,ja mám rada aj ovsené vločky,takže super recept pre mňa aj s tým tvarohom,vďaka:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia