Bábovka I Love fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 11. februára 2013 22:09
Ďalšie recepty »
Bábovka I Love (fotorecept)Foto: rennatte

Dnes som videla na internete koláč, v ktorom boli zapečené ružové srdiečka a hneď som si predstavila ako by to vyzeralo v bábovke. Najprv som skúšala z olejového cesta, a prifarbovala som sirupom, ale v konečnom výsledku sa mi to zlialo a nevynikli srdiečka, nenechala som sa odradiť a dumala ďalej a skúsila som z pudingového cesta. Toto je výsledok.

30 min
na 150 °C

Suroviny

ružové cesto:
2 ks
100 g
2 balíky
50 ml
žlté cesto:
3
100 g
1 balík
2 PL
1/2 balíka
50 ml
poleva:
1 balík
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si vyskúšame formičku v tvare srdca do bábovkovej formy, aby zapadla

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ružové cesto: z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, mixér odložíme, pridáme žĺtka, jemne vmiešame

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    potom oba jahodové pudingy a jemne vmiešame vareškou alebo metličkou

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 15-20 minút

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po upečení necháme vychladnúť a vykrajujeme srdiečka

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    poukladáme vedľa seba prikryjeme a vložíme na hodinu do mrazničky

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    rovnakým spôsobom si pripravíme aj žlté cesto, tu pridávame iba 1 balík pudingu a múku zmiešanú s práškom do pečiva, tretinu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a do cesta zapichujeme ružové srdiečka

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    zalejeme zvyšným cestom a dáme piecť na 30 minút, nevadí ak nieje cesto zarovno srdiečok, lebo ono sa pečení dvihne

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hotovú vychladnutú bábovku polejeme polevou pripravenou podľa návodu

    Bábovka I Love (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist