Foto: rennatte
Dnes som videla na internete koláč, v ktorom boli zapečené ružové srdiečka a hneď som si predstavila ako by to vyzeralo v bábovke. Najprv Zobraziť celý popisDnes som videla na internete koláč, v ktorom boli zapečené ružové srdiečka a hneď som si predstavila ako by to vyzeralo v bábovke. Najprv som skúšala z olejového cesta, a prifarbovala som sirupom, ale v konečnom výsledku sa mi to zlialo a nevynikli srdiečka, nenechala som sa odradiť a dumala ďalej a skúsila som z pudingového cesta. Toto je výsledok.
na 150 °C
Suroviny
ružové cesto: | |
2 ks |
|
100 g |
|
2 balíky |
|
50 ml |
|
žlté cesto: | |
3 |
|
100 g |
|
1 balík |
|
2 PL |
|
1/2 balíka |
|
50 ml |
|
poleva: | |
1 balík |
|
Postup
-
1
Najprv si vyskúšame formičku v tvare srdca do bábovkovej formy, aby zapadla
-
2
Ružové cesto: z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, mixér odložíme, pridáme žĺtka, jemne vmiešame
-
3
potom oba jahodové pudingy a jemne vmiešame vareškou alebo metličkou
-
4
vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 15-20 minút
-
5
po upečení necháme vychladnúť a vykrajujeme srdiečka
-
6
poukladáme vedľa seba prikryjeme a vložíme na hodinu do mrazničky
-
7
rovnakým spôsobom si pripravíme aj žlté cesto, tu pridávame iba 1 balík pudingu a múku zmiešanú s práškom do pečiva, tretinu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a do cesta zapichujeme ružové srdiečka
-
8
zalejeme zvyšným cestom a dáme piecť na 30 minút, nevadí ak nieje cesto zarovno srdiečok, lebo ono sa pečení dvihne
-
9
hotovú vychladnutú bábovku polejeme polevou pripravenou podľa návodu
Diskusia k receptu