
Benátske sardinky (Sarde in saor)
Už v stredoveku slúžili „sarde in saor“ ako rybie konzervy na dlhých námorných cestách. Dnes mnohých...

Frittata s plesňovým syrom a chrumkavou klobáskou
Nadýchaná omeleta s nenápadnou jemnou chuťou získa vďaka pikantnej paprikovej klobáske originálny nádych. Lahôdka!

Gaštanové rezy
Cesto: Celé vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a kakao....

Nivové pagáče
Rýchle nivové pagáčiky, ktoré pripravíte len zo štyroch základných surovín....

Kakaová bábovka s ríbezľami
Pomerne bežný recept, časom mierne pozmenený tak, aby vo finále bola bábovka mäkká a vláčna...

Pudingový tart s ovocím
Na domáce oslavy je ako stvorený tento pudingový tart s ovocím, ktoré vám práve rastie v...

Lyonský šalát
Šalátov nikdy nie je dosť. Prídu na chuť v každom ročnom období a môžeme použiť dostupné...

Hráškové krémové cestoviny - Pasta e piselli
Jednoduchý obed z jedného hrnca, tradičný neapolský recept, ktorý je "krížencom" polievky a cestovín s omáčkou....

Polievka z morky s pečeňovými haluškami
13. októbra bude rok, čo od nás „odišiel“ brat a švagor Lacko † 81....

Šalát z čínskej kapusty so zemiakovou slamou
Čínsku kapustu vysievam každý rok, keď vyberiem cibuľu a uvoľní sa mi pôda, teda v júli....

Domáci chlebík s kôprom v tvare kvetu
Voňavý chlebík pre milovníkov kôpru v tvare kvetu. Jednotlivé "lupene" sa ľahko oddeľujú.

Krehké lístkové minipizze
Lístkové cesto tvoriace základ malých koláčikov sa bude rozplývať v ústach....

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Americké cookies s kúskami čokolády
Predhrejte rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev) a pripravte plech vyložený papierom na pečenie.

Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

Krúpové fašírky s mangoldom
Možno je toto pre niekoho zvláštne jedlo, ale je veľmi dobré....

Dovolenková paella s morskými plodmi
Existujú jedlá, ktoré netreba predstavovať, a paella s morskými plodmi alebo morská paella je jedným z nich, obľúbená španielska klasika....

Batatové krokety s bezlepkovou strúhankou a rýchlym domácim kečupom
Náš dnešný recept vám príde vhod aj ako hlavné jedlo, aj ako príloha....

Cviklový quiche zo syrového cesta
Na cesto do robota s nožmi dáme preosiatu múku, soľ, nastrúhané maslo, nastrúhaný syr...

Banánové muffiny
Aj z obyčajných surovín sa môže stať skvelá a skutočne uspokojivá sladkosť....

Jahodová zmrzlina v bezlepkových keksoch
Bezlepková jahodová zmrzlina u nás v lete nesmie chýbať! A keď je domáca, o to lepšie....

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Domáci banánovo-čokoládový likér
Hľadáte recept na hustý a krémový domáci likér? Táto banánovo-čokoládová kombinácia chutí ako tekutý dezert....