Tvarohový lepeň so škoricou

Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 27. októbra 2014
Tvarohový lepeň so škoricou
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
0,5 kg
125 g
100 ml
20 g
275 ml
štipka
Plnka:
1 kg
2 ks
4 ks
 kúsok
250 g
100 g
125 g
10 g
150 g
50 g




Postup

  1. 1

    Z droždia, cukru, trochy vlažného mlieka a múky zarobíme kvások. Keď zdvojnásobí svoj objem, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto tak, aby sa nelepilo na steny nádoby.

  2. 2

    Cesto necháme vykysnúť. Premiesime ho, rozvaľkáme na dvojcentimetrovú hrúbku a preložíme na vymastený plech.

  3. 3

    Všetky suroviny na plnku zmiešame a rozdelíme na cesto. Koláč necháme ešte raz vykysnúť a dáme piecť do rúry rozohriatej na 170 °C.

Diskusia k receptu

milanblaho1
margaretka28: ten cukor iba za malu cajovu lyzicku do kvasku...aby si ho nakopla...
mariadra
Mňa zaujala tá tvarohová plnka, takúto som ešte nerobila, myslím, že je výborná, tak recept ukladám do KK.
56685_1403653395 - profilový obrázok
vio
vio
Mnam,ukladam a v najblizsej dobe ochutnam :-)
annael
Tento koláč nielen dobre vyzerá, ale ešte lepšie chutí.
A takéto dobroty mávame v Reštaurácii Rouge v hoteli Mikado.
Určite príďte na dobrú kávu a ešte lepší koláč našej Mariky.
Tím hotela Mikado.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia