Tvarohový lepeň so škoricou
Mária Tonhauserová
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 27. októbra 2014
kuchárka – cukrárka hotela Mikado v Nitre, 27. októbra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
0,5 kg |
|
|
|
|
|
125 g |
|
100 ml |
|
20 g |
|
275 ml |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
kúsok |
|
250 g |
|
100 g |
|
125 g |
|
10 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Z droždia, cukru, trochy vlažného mlieka a múky zarobíme kvások. Keď zdvojnásobí svoj objem, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto tak, aby sa nelepilo na steny nádoby.
- 2
Cesto necháme vykysnúť. Premiesime ho, rozvaľkáme na dvojcentimetrovú hrúbku a preložíme na vymastený plech.
- 3
Všetky suroviny na plnku zmiešame a rozdelíme na cesto. Koláč necháme ešte raz vykysnúť a dáme piecť do rúry rozohriatej na 170 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A takéto dobroty mávame v Reštaurácii Rouge v hoteli Mikado.
Určite príďte na dobrú kávu a ešte lepší koláč našej Mariky.
Tím hotela Mikado.