Teplý cestovinový šalát s mrkvou, cesnakom a klíčkami fazule Mungo fotorecept
Foto: sandra
Ako som tak brázdila supermarket, a opäť tuho premýšľala čo doma navariť, zočila som sterilizované klíčky fazule Mungo. A nápad bol na svete, teda Zobraziť celý popisAko som tak brázdila supermarket, a opäť tuho premýšľala čo doma navariť, zočila som sterilizované klíčky fazule Mungo. A nápad bol na svete, teda spomienka. Kedysi tento šalát pripravovala na studeno naša kamoška Janka pri grilovačkách. Vždy mala naložených tristo druhov mäsa, sedemsto druhov zeleniny a k tomu pripravených asi tisícstotristo (to mám od sovky62) druhov šalátov. A toto bol jeden z nich. Nebolo mi treba nič iné, tento šalát som mohla ládovať do puknutia :-).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si všetky suroviny. Olej na obrázku je panenský, treba však použiť obyčajný olivový olej na varenie.
-
2
Vo vode uvaríme cestoviny.
-
3
Na olivovom oleji trochu opražíme prelisovaný cesnak.
-
4
Pridáme na tenučko nakrájanú mrkvu na kolieska a krátko opražíme, aby trochu zmäkla. Čím tenšie bude mrkva nakrájaná, tým skôr bude mäkšia. Nesmie byť úplne mäkká, pod zubami by mala pekne chrumkať.
-
5
Pridáme klíčky fazule Mungo a chvíľočku popražíme s mrkvou.
-
6
Nakoniec pridáme uvarené cestoviny, premiešame, dosolíme podľa chuti a chvíľku všetko spolu prehrejeme.
-
7
Podávame teplé, posypané syrom Grana Padano, alebo parmezánom, prípadne na studeno ako ľahký šalát, vhodný napríklad pri grilovačkách. Dobrú chuť! :-)
Sandy, na obrázku to je čínska panvica? Dá sa nájsť na Slovensku?
A som zvedavá, čo povieš, ja som predtým zeler veľmi nemusela a teraz ho zbožňujem. Inak chutia aj môjmu manželovi a keď ich robím, vždy mi ich všetky zje a ja musím robiť odznova.
varecha.pravda.sk/recepty/americka-zelerovo-tuniakova-poc...
Ale na hranolky sa teším, som zvedavá na tú vôňu.