Vanilkové rožteky
Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 5. decembra 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 5. decembra 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
12 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Hladkú múku, mleté mandle, práškový a vanilkový cukor rozmrvíme so studeným maslom. Spracujeme so žĺtkami na kompaktné cesto. Cesto necháme 3 hodiny odpočívať na chladnom mieste.
- 2
Z cesta formujeme malé rožteky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 12 minút pri 180 stupňoch.
- 3
Keď upečené rožteky trochu vychladnú, obalíme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Tiež vanilkové rožteky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu