Vanilkové rožteky
Vanilkové rožteky

Vanilkové rožteky

Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 5. decembra 2021
Vanilkové rožteky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 ks
porcií
40 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
60 g lúpané mleté
70 g
1 bal.
140 g
2 ks
Na obaľovanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hladkú múku, mleté mandle, práškový a vanilkový cukor rozmrvíme so studeným maslom. Spracujeme so žĺtkami na kompaktné cesto. Cesto necháme 3 hodiny odpočívať na chladnom mieste.

  2. 2

    Z cesta formujeme malé rožteky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 12 minút pri 180 stupňoch.

  3. 3

    Keď upečené rožteky trochu vychladnú, obalíme ich v zmesi práškového a vanilkového cukru.

Diskusia k receptu