Halušky z knihy Kulinária Maďarsko

evas13 - fotkaevas13, 12. apríla 2010
Halušky z knihy Kulinária Maďarsko
Foto: evas13

Halušky mám rada od detstva, lenže ako som sa vydala halušiek som robila menej, nakoľko manžel cestoviny vôbec nemusel. V tú dobu som ich Zobraziť celý popisHalušky mám rada od detstva, lenže ako som sa vydala halušiek som robila menej, nakoľko manžel cestoviny vôbec nemusel. V tú dobu som ich robila od oka a nie vždy sa mi pre nás dvoch vždy podarili. Nakoniec som kapitulovala a sem tam som uvarila cestoviny. Až keď som sa prihlásila do @varechy a vyhrala som knihu Kulinária Maďarsko, tam som si vyhľadala recept na halušky a pripravila som si ich. Boli výborné a tak Vám píšem rozpis. Nech sa páči.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
na hrot moža
400 g
40 g




Postup

  1. 1

    Vajcia rozklepeme do hlbokej misy a prilejeme 200 ml vody. Postupne pridávame toľko múky, aby sme získali mäkké cesto. Cez riedke sitko pretlačame cesto do vriacej osolenej vod. Halušky hádžeme aj z namočenej dosky namočeným nožom. Hotové halušky vyplávajú na povrch. Scedíme ich a prepláchneme vlažnou vodou, necháme odkvapkať a premiešame v horúcej masti.

  2. 2

    Použila som polohrubú múku a namiesto masti olej. Soľ som pridala k vajciam na hrot noža. Boli výborné a odvtedy ich pripravujem len takto. Manžel rokmi zmúdrel a tiež si ich dá. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

jerica
Pozdravujem @evas13 , takto robím halušky aj ja k paprikášu,alebo perkeltu , niekedy na vajci, keď robím s vajíčkom a k tomu hlávkový klasický šalát. Je to rýchlovka.
frezia68
Evas13,potešila si,halušky máme veľmi radi a paprikáš ešte viac :-)).Halušky robím "od oka",ale urobím originál,aj s tou masťou.Veď lekári ju zasa preferujú viac,ako oleje,snáď okrem olivového.
evas13
So rada, že vás môj jednoduchý recept potešil. Masť je dobrá a najlepšia doma vytopená a na tom sme boli odchované, ale mňe lekári zakazujú pomáli všetko.
gittka
tiež ich najbližšie spravím.určite budú chutit,lebo halušky môžem na všetky možné spôsoby
1x evas13
cukrarka
aj ja takto robim halušky a sú výborné aj s vajcom resp. praženica a do toho dat tieto halušky a k tomu hlávkový šalát...
evas13
Veru je to dobrota. Už aby bol šalátik.
dedinko
dedinko.dobre halušky su neni zle ale zemiakove skapustou a slaninkou su vynikajuce
používateľ nemá avatar
dry
dry
Halušky robím z hustejšieho cesta. Mám ich radšej, keď sú tvrdšie, nerozvarené. V Maďarsku sa dajú kúpiť "haluškovače" na malé, chutné halušky. Najradšej mám kurací paprikáš na smotane s haluškami.
1x evas13
elicirka
ale muka aka tam ide je rozdiel dost ked niekto dava hrubu alebo polohrubu niekto miesa muku a tie madarske su z akej dakujem
evas13
@elicirka v knihe "Kulinária Maďarsko", ktorú som vyhrala vo Vareche. sk nebolo písané akú múku treba použiť, rozhodla som sa podľa vlastného uváženia a boli dobré. Je na tebe akú múku použiješ. Najčastejšie sa používa polohrubá, ale tiež môžeš miešať. Mnohý preferujú múku so slniečkom na obale.
elicirka
no ja davam polohrubu tiez ale v cechach davaju zase hrubu
evas13
@elicirka človek musí vyskúšať aj takú aj onakú kombináciu. Mne sa najlepšie osvedčila polohrubá múka a halušky sú super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia