Foto: editamarkos
Tento recept sme doniesli z Brna, po jednej rodinnej návšteve - asi v roku 1998. Patrí medzi naše najpopulárnejšie.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance a vložíme do nádoby.
- 2
Pridáme soľ, mleté čierne korenie, škrob, tekuté ochucovadlo, slnečnicový olej, vaječné žltky a na krúžky nakrájanú cibuľu. Všetko pomiešame a necháme stáť 24 hodín. Ak máme čas, občas premiešame.
- 3
Na druhý deň celý obsah vysypeme do wok panvice a pečieme za stáleho miešania na silnom ohni. Po 10 minút pečenia pridáme asi 2 polievkové lyžice sójovej omáčky klasik, dobre premiešame a pečieme ešte asi 5 minút. Podávame s ryžou, čínskou cestovinou. V súrnych prípadoch stačí aj dobrý čerstvý chlieb.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
názov toho ochucovadla
www.vitana.sk/produkty/ochucovadla/tekute-koreni/sojo...
- tradičná
Skúste Kikkoman, ide o prirodzene fermentovanú sojovú omáčku, zloženú z vody, sojových bôbov, pšenice a jedlej soli.
A kvalitná sojovka pomáha aj na trávenie.:-)
www.seriouseats.com/2011/03/do-you-know-your-soy-sauces-jap...
zdrava-vyziva.doktorka.cz/sojova-omacka-pozor-na-kvalitu/...
Nie je na tom nič komplikované:-) Stačí si na nete niečo zistiť o sojovej omáčke a podľa toho sa zariadiť pri nákupe. Ten odpad, ktorý sa tvári ako sojovka, stojí síce 1,50 - 2,00 eura, ale je to priemyselná výroba, ked sa sojové bôby varia v kyseline chlorovodíkovej, pridáva sa aktívne uhlie a rôzne nahrážky ako sušené slivky, rajčinový pretlak, dalšie E-čka apod.. Takto sa sojovka vyrobí rýchlejšie, vo väčšom množstve a samozrejme lacnejšie...
Kikkoman som kúpila za tri eurá. Ked si to porovnám, tak obhajoba o ušetrení na cene, neobstojí...