Tento recept sme doniesli z Brna, po jednej rodinnej návšteve - asi v roku 1998. Patrí medzi naše najpopulárnejšie.

4-5
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ČL
1 štipka
1 PL (maizena)
2 PL
2 PL
2 ks
4 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Bravčové mäso nakrájame na tenké rezance a vložíme do nádoby.

  2. 2

    Pridáme soľ, mleté čierne korenie, škrob, tekuté ochucovadlo, slnečnicový olej, vaječné žltky a na krúžky nakrájanú cibuľu. Všetko pomiešame a necháme stáť 24 hodín. Ak máme čas, občas premiešame.

  3. 3

    Na druhý deň celý obsah vysypeme do wok panvice a pečieme za stáleho miešania na silnom ohni. Po 10 minút pečenia pridáme asi 2 polievkové lyžice sójovej omáčky klasik, dobre premiešame a pečieme ešte asi 5 minút. Podávame s ryžou, čínskou cestovinou. V súrnych prípadoch stačí aj dobrý čerstvý chlieb.

Diskusia k receptu

mumi
aké ochucovadlo, veď tých je spústa dnes na trhu. Treba napísať
názov toho ochucovadla
daniella9
A ste si istá, že tá sojová omáčka, je naozaj sojová omáčka?:-) Tá žbrnda od Vitany obsahuje cca. 22 zložiek vrátane toho čo môže obsahovať a 3 E-čok a 2x glutamán...
Skúste Kikkoman, ide o prirodzene fermentovanú sojovú omáčku, zloženú z vody, sojových bôbov, pšenice a jedlej soli.
A kvalitná sojovka pomáha aj na trávenie.:-)
2010
@daniella9 , s tymi sojovymi omackami je to dost komplikovane prve je chut druhe je cena ,aj cinske mozu byt ako panensky olivovy olej z prveho liisu a nemusia byt chemicke ale vseobecne maju tazsiu chut su hustejsie, u nas pouzivame japonske lebo su lahsie ale jednu na varenie a drahu na dressing, ale tiez pouzivam sladku indonezku aj cinsku tradicnu karamelovu.
 www.seriouseats.com/2011/03/do-you-know-your-soy-sauces-jap...
daniella9
@2010
Nie je na tom nič komplikované:-) Stačí si na nete niečo zistiť o sojovej omáčke a podľa toho sa zariadiť pri nákupe. Ten odpad, ktorý sa tvári ako sojovka, stojí síce 1,50 - 2,00 eura, ale je to priemyselná výroba, ked sa sojové bôby varia v kyseline chlorovodíkovej, pridáva sa aktívne uhlie a rôzne nahrážky ako sušené slivky, rajčinový pretlak, dalšie E-čka apod.. Takto sa sojovka vyrobí rýchlejšie, vo väčšom množstve a samozrejme lacnejšie...
Kikkoman som kúpila za tri eurá. Ked si to porovnám, tak obhajoba o ušetrení na cene, neobstojí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia