Torta - kalich k 1. sv.prijímaniu

enge149 - fotkaenge149, 24. júna 2010
Torta - kalich k 1. sv.prijímaniu
Foto: enge149

túto tortu som piekla k 1.sv.prijímaniu,recept je môj vlastný a zdobenie podľa mojej fantázie,ale roboty s tým bolo dosť,avšak stálo to za to, bola Zobraziť celý popistúto tortu som piekla k 1.sv.prijímaniu,recept je môj vlastný a zdobenie podľa mojej fantázie,ale roboty s tým bolo dosť,avšak stálo to za to, bola fotografovaná a mala úspech.

180 minút
príprava
6O minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
180 g
120 g
1/2 ks
60 g
1 PL
2 PL
200  g
podľa potreby
15O g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    upečieme si klasickú orechovú piškotu na veľkom hlbokom plechu a ešte jednu kakaovú piškotu na tom istom plechu,do orechovej piškóty pridáme orechy zmiešané s múkou a práškom do pečiva,olej to je 1 PL pridávame úplne nakoniec,zľahka zamiešame a pečieme na papieri na pečenie na 18O C asi 3O minút/podľa výkonu rúry/.Druhú kakaovú piškótu pečieme tým istým spôsobom,len namiesto orechov pridávame kakao. Plnka:pomleté orechy dáme do kastróla zalejeme mliekom podľa potreby/pozor,prilievame pomaly,aby bola plnka hustá/,pridáme cukor,prevaríme,/ak je riedka,pridáme pomrvené piškóty/toto už je zložitá príprava podľa skúsenosti/,odstavíme,vychladíme za stáleho miešania a nakoniec pridáme maslo/môžeme pridať polovicu hery/,vanilkový cukor a plnku dohladka vymiešame v mixéri.

  2. 2

    po upečení vychladnutú piškótu necháme na plechu a vykrojíme si kalich podľa šablóny/ja som mala z papiera,kto má formu má to jednoduchšie/kalichy budú dva ako dve piškoty,preložíme na dosku,kde budeme ďalej pracovať-postup ako pri plnení torty:korpusy navlhčíme šťavou z kompótu zmiešanou s rumom,natrieme domácim marhuľovým lekvárom/alebo podľa chuti/a na lekvár rovnomerne natrieme orechovú plnku,navrch položíme korpus kalich,dobre pritlačíme rukou,boky ešte trocha potrieme zostatkom plnky, tortu dokončíme a ozdobíme podľa fantázie...

  3. 3

    keďže torta bola k 1.sv.prijímaniu mala byť celá biela,tá poleva na torte je snehová,sneh vyšľahaný nad parou,natierame veľkým hladkým nožom na celú tortu,pracujeme rýchlo,lebo sneh tuhne,posledná výzdoba je vopred urobená modlitebná knižka,sviečka,ruženec a kvietky z penových bonbónov.Všetko je jedlé,len ten maličký anjelik je ako ochranca a ozdoba,ktorý zostane na pamiatku

Diskusia k receptu

kuchticka
@enge , pekne sa ti to vydarilo, si sikulka. @kucharronald , to si sam upiekol tu sviecku na sv. prijimanie? A co, ako sa pripravujes na tvoje studium, alebo uz studujes? O prazdinach zrejme nie.
kucharronald
@kuchticka nie :) Pripravila to jedna známa :) Mal som vtedy asi 10 rokov :) Koniec školy, stresy, aké známky dostanem, výlety, povodne, uprarovačky, volný čas mám len naozaj len o 21:00, kedy si pozriem aj svoje emaili, aj na vareche nové recepty :) Ale v lete sa to zmení :) Budem pridávať recepty, ktoré nestíham teraz, a sú odfotené :)
ajula
Ahoj. prajem Ti úspešné zvládnutie školy, veľa elánu pre varenie, nech s Teba to nadšenie neopadne. teším sa na recepty.
gabrela
velmi pekne z coho ste urobili vyzdobu aby sa dala jest?
enge149
ahoj gabrela,tak Ťa vítam na"vareche"tá ozdoba je z penových cukríkov/ zn.Marc&-spenser/sú biele aj ružové a všetko záleží podľa fantázie..moje torty sú dobré domáce orechové,ale snažím sa,aby boli aj pekné,slávnostné a teší ma,že sa *Ti páči,´dakujem pekne a želám aj Tebe veľa úspechov-posledná moja naJozefa je "PIVO"pridám tiež na Varechu aj modlitebná kniha k "8O"..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia