
Orechový závin
Orechy sú v našej kuchyni najoblúbenejšie. Mám ich veľa, tak pečiem pod chvíľou, niečo s...

Pravá vianočná kapustnica od ShukvacikA
Neviem čo by som presne k tomuto povedal, čo sa týka polievok tak moja úplne najobľúbenejšia...

Sugo di pomodoro - paradajková omáčka od Nick Stellino
Nick Stellino je vynikajúci šéfkuchár americko-talianskej kuchyne, tento recept je z jeho kuchárskej knihy "Varenie s...

Slnečnicová poschodová torta
Ak sme dobre počítali ostalo nám ešte 5 veľkých slnečníc a tak šup s nimi na ďalšiu...

Kokosová roláda (plus piškótové jednohubky)
Inšpiráciou mi bola moja kuchárska kniha "1 millió menü". V recepte bolo cesto urobené z pomletých...

Bravčové pečené po pekársky - Rôti de porc boulangére
Tentoraz francúzsky recept na výbornú baštu, v ktorej sa do seba zaľúbia zemiaky a pečené mäsko....

Žĺtkové rezy
toto je recept našich prastarých rodičov a je veľmi dobrý bez neho by neboli Vianoce ta jeho...

Bublanina s lesným ovocím
Najväčšia klasika medzi múčnikmi - bublanina plná sviežeho ovocia......

Pagáče plnené zemiakovou kašou
Tak tieto pagáče plnené zemiakovou kašou sú vynikajúce. Často ich pečiem , nakoľko u nás...

Hŕstkový prívarok
Pred časom ma v obchode zaujala zmes strukovín pod názvom Hŕstka, presne taká, z akej...

Pečený losos s kôprom
Keďže som vodné znamenie, tak mám rada aj rybičky. No a z nich najviac...

Goralská roštenka
Našiel som v mrazničke kúsok roštenky a napadlo ma, že v mojom zošite receptov mám jeden, ktorý...

Kurací perkelt
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, očistené umyté kurča pokrájané na menšie kúsky,...

Tradičná trená bábovka
Recept na trenú bábovku mám od mojej mamy. Bábovku piekla nám deťom a ja som ju...

Škvarkovníky
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto , rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej...

Zapečená cuketa
Tento recept bol inšpirovaný receptom z gurman. sk, samozrejme, niečo sa vynechalo, niečo bolo...

Udon rezance podľa Jany Jurčenko
Módna návrhárka Jana Jurčenko nám prišla uvariť chutné jedlo s kuracím mäsom a množstvom zeleniny.

Hubový guláš
Hubový guláš pripravíme z čerstvých dubákov, hlivy ustricovej a šampiňónov. Huby zbavíme nečistoty a nakrájame...

Pečené jahňa - Агнешко Печено
Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme...

Krevety s pikantnou paradajkovou omáčkou a fetou
Cibuľu si nakrájame na malé kocky. Čili papričku nakrájame na malé kúsky. Do rozohriateho olivového...

Úžasné pagáčiky (placky) z ovsených otrúb
Tieto pagáčiky alebo placky (podľa toho aké kôpky dáte na plech) sú naozaj skvelé na to, ...

Paradajkové sugo, omáčka na pizzu
Moje deti milujú pizzu(ktoré nie?) a takto som vždy pripravená...

Kyjevské kotlety
Je to veľmi staré a populárne jedlo v Rusku a pochádza ešte z čias Alžbety I (18....

3x linecké koláčiky, klasické, makové i orechové
Upečte si až tri druhy výborných lineckých koláčikov. Klasické, ktoré všetci milujeme, ale aj...