Foto: garanco
Receptov na syrové fašírky je mnoho, suroviny v tomto recepte som poskladala podľa svojej chuti a namiesto vyprážania v oleji som ich upiekla Zobraziť celý popisReceptov na syrové fašírky je mnoho, suroviny v tomto recepte som poskladala podľa svojej chuti a namiesto vyprážania v oleji som ich upiekla vo forme na mafiny. Jedlo je ľahšie stráviteľné , chutné a, myslím si, aj pekné na pohľad.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
350-400 g, strúhaný |
|
3 ks |
|
3 PL |
|
na hrot noža |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
1-2 - strúčiky |
|
1 PL, zelená |
|
podľa chuti |
|
na vymastenie formy |
|
na zapečenie |
|
ak máte na ňu chuť |
|
Postup
-
1
Najprv si vymastíme formu na mafiny, zapneme rúru (elektrickú na 200st.). Všetky suroviny dáme do misy a vymiešame cesto.
-
2
Do jamôk dáme syrovú zmes do polovice,
-
3
... pridáme šunku (ja som dnes dala moravské mäso). Šunka byť nemusí!
-
4
Doplníme zvyšnou časťou zmesi.
-
5
Na každú kôpku dáme kúsok masla a pečieme v predhriatej rúre asi 20minút.
-
6
Podávame so zemiakovou kašou, dnes bola pre zmenu dusená zelenina. Komu by chýbali kalórie, môže si pridať tatarskú omáčku. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu