Tortička s tvarohovým krémom a lesným ovocím
Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 27. júla 2010
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 27. júla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií
porcií
Suroviny
300 g (zmes) |
|
Korpus: | |
6 ks |
|
1 ks |
|
25 ml |
|
90 g |
|
90 g |
|
Náplň: | |
100 g |
|
1 balenie |
|
375 g |
|
150 g |
|
Želatína: | |
3 dl |
|
1 dl |
|
3 plátky |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme na penu, zľahka vmiesime múku preosiatu s kypriacim práškom a olej. Pečieme na mastnom papieri, na ktorý sme si naznačili tri kruhy o veľkosti tortovej formy. Teplota 180 stupňov.
- 2
Náplň: Tvaroh rozmiešame do hladka s cukrom a vanilkou. Pridáme rozpustené maslo. Necháme stuhnúť v chladničke.
- 3
V tortovej forme naplníme predpečené korpusy tvarohovým krémom a opatrne necháme stuhnúť. Navrch naukladáme zmes lesného ovocia a zalejeme ochutenou želatínou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Čomu presne nerozumieš?
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohova-torta-s-lesnym-ovocim...