Tortička s tvarohovým krémom a lesným ovocím

Michal Baniar
šéfcukrár spoločnosti Gerardin v Púchove, 27. júla 2010
Tortička s tvarohovým krémom a lesným ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
12
porcií

Suroviny

300 g (zmes)
Korpus:
6 ks
1 ks
25 ml
90 g
90 g
Náplň:
100 g
1 balenie
375 g
150 g
Želatína:
3 dl
1 dl
3 plátky




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme na penu, zľahka vmiesime múku preosiatu s kypriacim práškom a olej. Pečieme na mastnom papieri, na ktorý sme si naznačili tri kruhy o veľkosti tortovej formy. Teplota 180 stupňov.

  2. 2

    Náplň: Tvaroh rozmiešame do hladka s cukrom a vanilkou. Pridáme rozpustené maslo. Necháme stuhnúť v chladničke.

  3. 3

    V tortovej forme naplníme predpečené korpusy tvarohovým krémom a opatrne necháme stuhnúť. Navrch naukladáme zmes lesného ovocia a zalejeme ochutenou želatínou.

Diskusia k receptu

zdezda
:-) hmmmmm, vyzerá to krásne, aj chuť si viem predstaviť, ibaže les mám ďaleko :-))) No ukladám si, snáď....
milina
výborné na toto obdobie- ríbezle, maliny, mňamka ...
stiavnicanka
Tak, toto by malo byť trestné. Takéto recepty by som zakázala. Ešte je len ráno a ja mám chuť na zákusok. Vyzerá hriešne dobre.
bea21
MILE BABULKY, AK BUDETE TAKTO POKRACOVAT S TYMI VYNIKAJUCIMI RECEPTAMI TAK BUDEM VAZIT 100kg. ALE DA SA NEIST NA VARECHU A POPAST SI OCI A UVARIT NIECO CHUTNE?????
marykay
Dala som 3 platky zelatiny, 3 dl vody a 1 dl sirupu presne ako to je v recepte a zelatina nestuhla :((




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia