Segedínsky guláš fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 13. apríla 2019 22:46
Ďalšie recepty »
Segedínsky guláš (fotorecept)Foto: macka78

Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, tak nech je to aspoň z 2 kg mäsa :) nech ho je plný hrniec... No a nakoniec zistím, že aj tak je stále málo... Podelím sa s vami o recept, ktorý nám doma veľmi chutí... Možno sa niekomu recept zapáči a vyskúša ho...

15 min
príprava
85 min
tepelná úprava

Suroviny

1,8 - 2 kg
1 kg (najlepšie domáca)
1 ks vačšia
3 strúčiky
2 PL
1/2 konzervy
2 PL
2 ks
1,5 l (neosolený)
200 g (31 %)
2 PL
podľa chuti
6 guličiek
1 ČL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci na rozpálenej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme umyté na kocky nakrájané mäsko, ktoré opečieme z každej strany...

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a necháme pekne zatiahnuť. Ak máte doma široký hrniec, tak je to len plus...

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom posypeme mletou sladkou paprikou a už len krátko orestujeme, aby sa paprika nepripálila a nezhorkla.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hneď na to dáme do hrnca 2 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia, 1 ČL rasce.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme horúcim vývarom, ale nie celým, len aby bolo mäsko ponorené a pridáme polovicu paradajok z konzervy, tie dodajú segedínu fantastickú chuť...

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryté dusíme 20 minút.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po uplynutí 20 minút pridáme k mäsu scedenú nakrájanú kapustu.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Osolíme, ak treba prilejeme ešte z vývaru čo nám ostal a zakryté dusíme cca 45 minút.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Skúsime mäsko a keď sa nám zdá, že už je skoro mäkké, tak si dohladka rozmiešame múku so smotanou.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    K mäsu prilejeme smotanu s múkou a varíme odokryté na miernom ohni ešte 15 až 20 minút. Občas premiešame.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotový segedín môžme ešte dochutiť šťavou z kyslej kapusty. Podávame s knedľou, samozrejme najlepšia je domáca. Dobrú chuť!

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist