Segedínsky guláš
Segedínsky guláš

Segedínsky guláš fotorecept

macka78 - fotkamacka78, 13. apríla 2019
Segedínsky guláš (fotorecept)
Foto: macka78

Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, tak nech je to aspoň z 2 kg mäsa :) nech ho je plný hrniec... No a nakoniec zistím, že aj tak je stále málo... Podelím sa s vami o recept, ktorý nám doma veľmi chutí... Možno sa niekomu recept zapáči a vyskúša ho...

15 minút
príprava
85 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,8 - 2 kg
1 kg (najlepšie domáca)
1 ks vačšia
3 strúčiky
2 PL
1/2 konzervy
2 PL
2 ks
1,5 l (neosolený)
200 g (31 %)
2 PL
podľa chuti
6 guličiek
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si suroviny.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V hrnci na rozpálenej masti orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a orestujeme.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom pridáme umyté na kocky nakrájané mäsko, ktoré opečieme z každej strany...

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...a necháme pekne zatiahnuť. Ak máte doma široký hrniec, tak je to len plus...

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom posypeme mletou sladkou paprikou a už len krátko orestujeme, aby sa paprika nepripálila a nezhorkla.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hneď na to dáme do hrnca 2 bobkové listy, 6 guličiek nového korenia, 1 ČL rasce.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zalejeme horúcim vývarom, ale nie celým, len aby bolo mäsko ponorené a pridáme polovicu paradajok z konzervy, tie dodajú segedínu fantastickú chuť...

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prikryté dusíme 20 minút.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Po uplynutí 20 minút pridáme k mäsu scedenú nakrájanú kapustu.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Osolíme, ak treba prilejeme ešte z vývaru čo nám ostal a zakryté dusíme cca 45 minút.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Skúsime mäsko a keď sa nám zdá, že už je skoro mäkké, tak si dohladka rozmiešame múku so smotanou.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    K mäsu prilejeme smotanu s múkou a varíme odokryté na miernom ohni ešte 15 až 20 minút. Občas premiešame.

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Hotový segedín môžme ešte dochutiť šťavou z kyslej kapusty. Podávame s knedľou, samozrejme najlepšia je domáca. Dobrú chuť!

    Segedínsky guláš (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásný guláš a příprava, tak jak jej připravuješ Ty, to byla dříve ta lepší a dražší varianta podle norem a byla uvedena jako Szegedinský guláš speciál protože byl z plece a se smetanou a pak byl obyčejný jenom jako Szegedinský guláš a ten byl z bůčku a bez smetany. Paráda milujeme tohle jídlo a děláme tak jako Ty.
Možná by bylo dobré opravit rascu za drvenů místo drevené. Ale to se stává a já často překlepnu a přejeme krásný den s výborným guláškem.
@macka78 , aj u nás patrí medzi najobľúbenejšie jedlá a ja som ho už robila skoro zo všetkých druhov mäsa a vždy bol perfektný..apropo, v tejto podobe ako u nás ho Maďari ani nepoznajú, keď som ho pridala na ich stránku, pýtali sa , prečo som ho takto nazvala, lebo ako Segedínsky guláš ho vôbec nepoznajú, skôr niečo podobné ho volajú ako Sedmohradský guláš..prepáč, to len tak na okraj som poznamenala z mojich skúseností..
Pekný deň, krása na tanieri. Aj ja ho takto robievam!
Je to veľmi chutné jedlo a je tam kyslá kapusta, tak aj trošku zdravé! :-)
Je jedno ako sa volá ale chutí úžasne.