Hruškový koláč fotorecept

ywett - fotkaywett, 30. októbra 2012
Hruškový koláč (fotorecept)
Foto: ywett

najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú tie maslové (neviem presne aká je to odroda)...

15-20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

3
2-3 PL
3 PL
1 PL
z 1/2 citróna




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme sneh.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme šťavu z citróna.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a prekrojíme.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie (papier som vymastila maslom a použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm) a poukladáme hrušky.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vylejeme cesto (kypriaci prášok nedávam)

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 20-25 minút.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Necháme vychladnúť, koláč vyklopíme a dáme dole papier.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ľubovoľne ozdobíme.

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Prajem dobrú chuť!

    Hruškový koláč (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

salinka
Úžasný, ľahký, piškótový koláčik. Len ho bude málo:-(
babkamt
Koláč vyzerá lákavo , chválim pekne spracovaný recept.
jody
milujem hrušky a koláčik vyzerá strašne jednoducho, určite ho skúsim (aj keď veľmi neviem piecť ...) :-)
baty
Kolacik som vyskusala vo forme, bol vyborny ale len ja sama som zjedla polocicu,teraz je v rure cely plech zo siestich vajec, odporucam kto uz ma hrusky take prezrete a nevie co s nimi, vylepsila som vanilkou.Dakujem za receptik ozaj mi dnes vyborne padol.Prajem vela uspechov v peceni.
cica2
@jody neverím, že nevieš piecť, máš talent aj na torty, však tú slanú si ako nádherne spravila a ďakujem za komentárik :-)
@baty vitaj medzi nami a ďakujem, že si napísala :-) Som rada, že chutilo a vidíš mohla som tiež pridať vanilku, ale hrušky boli sladké, tak som dala preto menej cukru....a dá sa pridať aj viac hrušiek, len boli tak dobré, že sme ich pojedli a do koláča ostalo len na kraj :-))....rovnako aj tebe prajem všetko dobré a nech sa darí:-)
lusinkab
no dalsi vyborny kolacik od teba :-) ukladam si ho pekne ako vsetky od teba,moj miluje hrusky takze tento kolacik mu urcite bude chutit a najlepsie je na tom to,ze ked mi zas bude pilit usi vecer s tym,ze chce nejaky kolacik tak toto bude rychlovka :-) este raz dakujem :-)
medovnicek
koláčik presne pre môjho chlapa, ktorý hrušky zbožňuje a sladké tiež, určite vyskúšam
babav
Perfektny hruskovy kolacik aj postup;-)
orchidea
Ivka, predbehla si ma ....:) aj ja mám pripravený recept na koláč s hruškami, podobný tvojmu, myslím tým recept, hruškový som zatiaľ ešte nikdy nepiekla tak to musím napraviť...:) tvoj je ako vždy perfektne nafotený...
salinka
@cica , vedela som, že to bude rýchlo vybavené: upečené, aj zjedené:-))) Výborné, uložené medzi favoritov:-)))
iva63
nádherný...už je v kk-:) máš veľmi krásne spracované fotopostupy-:)
qaroh
Ja robím tento koláčik od kamarátky:
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.

Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.
45678
@kimlo (18.8.2020 13:21)

vydarený:-) ja som miesto hrusiek dávala broskyne, ale škorica sa mi pozdáva. Mne by teraz stačila ta dobre vyzerajúca kávička :-)
ywett
@kimlo (18.8.2020 13:21)

To ja ďakujem za odozvu a krásne foto :) Vydaril sa ti a ešte si ho aj chuťovo vylepšil, super.
Ak dovolíš, rada si fotku tvojho koláča skopirujem aj na svoj blog, lebo tu po dakom čase, zvyknú zmiznúť, vďaka :)
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia