Foto: ywett
najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú tie maslové (neviem presne aká je to odroda)...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vyšľaháme sneh.
-
2
Vymiešame žĺtky s cukrom do penista.
-
3
Pridáme šťavu z citróna.
-
4
V preosiatej múke, rozmiešame citrónovú kôru a dáme do žĺtkovej masy.
-
5
Opatrne vmiešame tuhý sneh z bielkov.
-
6
Hrušky ošúpeme, zbavíme jadierok a prekrojíme.
-
7
Okrúhlu formu vyložíme papierom na pečenie (papier som vymastila maslom a použila som formu s priemerom 27 x 27 x 3.6 cm) a poukladáme hrušky.
-
8
Vylejeme cesto (kypriaci prášok nedávam)
-
9
A dáme upiecť v rozohriatej rúre ( plynový šporák tak asi na tretí stupeň) pečieme tých 20-25 minút.
-
10
Necháme vychladnúť, koláč vyklopíme a dáme dole papier.
-
11
Ľubovoľne ozdobíme.
-
12
Prajem dobrú chuť!
Prajem pekný deň! :-)
@baty vitaj medzi nami a ďakujem, že si napísala :-) Som rada, že chutilo a vidíš mohla som tiež pridať vanilku, ale hrušky boli sladké, tak som dala preto menej cukru....a dá sa pridať aj viac hrušiek, len boli tak dobré, že sme ich pojedli a do koláča ostalo len na kraj :-))....rovnako aj tebe prajem všetko dobré a nech sa darí:-)
@iva63 @danda3 ďakujem :-))
Koláč od tety Glasovej:
Potrebujeme: 1 balíček lístkového cesta, 1 veľký hruškový kompót alebo čerstvé hrušky, 4 dkg hladkej múky,10dkg práš. cukor alebo
krištalový,1 vanilk. cukor, 2 žĺtky,2 dcl šlahačky, orechy alebo
mandle na posypanie, chuť do pečenia.
Postup: Lístkové cesto rozvaľkame do okruhlej formy na pečenie, okraje trochu vyzdvihneme, cesto popicháme vidličkou. Zo šľahačky múky a cukru uvaríme krém, do vlažného krému primiešame žĺtky. Na cesto pokrájame hrušky, zalejeme krémom, posypeme orechami. Pečieme asi pri teplote 180 asi 20-30 min a po vychladnutí jeme.
vydarený:-) ja som miesto hrusiek dávala broskyne, ale škorica sa mi pozdáva. Mne by teraz stačila ta dobre vyzerajúca kávička :-)
To ja ďakujem za odozvu a krásne foto :) Vydaril sa ti a ešte si ho aj chuťovo vylepšil, super.
Ak dovolíš, rada si fotku tvojho koláča skopirujem aj na svoj blog, lebo tu po dakom čase, zvyknú zmiznúť, vďaka :)
Nech sa páči... :-)